StoryEditorOCM
Strani nogometigra prijestolja

Procurili šokantni detalji: Legenda kluba podmeće Hrvatu? ‘Tjednima je glavni kolovođa puča protiv trenera‘

Piše SN
20. prosinca 2023. - 18:00

Edin Terzić nalazi se u posve nezavidnoj situaciji na klupi Borussije Dortmund. Vodeći njemački mediji danima potežu priču o nesigurnoj budućnosti trenera hrvatsko-njemačke putovnice, a svakim novim ‘kiksom‘ rasprave su sve snažnije i otkrivaju nove nesklade na Westfalenu, pišu Sportske novosti.

Bild je prije tjedan dana naveo da Terzić od ljeta više neće biti trener Borussije, već bi trebao preseliti na funkciju sportskog direktora. Klub, jasno, ništa nije potvrdio, stoga se informacije uvaženog dnevnika zasad svrstavaju u domenu nagađanja i glasina. Sigurno je da klub nije zadovoljan recentnim zbivanjima. U prosincu Terzić nije ostvario nijednu ligašku pobjedu, a u Kupu Njemačke kapitulirali su protiv Stuttgarta (0:2) i ostali bez četvrtine finala. Liga prvaka jedini je i - treba naglasiti - veliki uspjeh, jer Žuto-crni završili su kao lideri "skupine smrti" pored Paris Saint-Germaina, Milana i Newcastlea.

Međutim, dortmundski klub tek je na petom mjestu Bundeslige, vodeći Bayer Leverkusen bježi im za 12 bodova (39:27) s tim da još ima i utakmicu manje. Praktički se na polovici sezone može kazati da Borussia ne konkurira za domaći naslov kojeg je, podsjetimo, prošle sezone izgubila u posljednjem kolu porazom od Mainza.

Igrom slučaja, ponovo je Mainz unio dodatni nemir, piše Bild propitkujući treba li Terzić uopće "preživjeti" zimsku stanku. Mainz je uspio zaraditi bod na Westfalenu (1:1) u utorak, kamere su uhvatile kako predsjednik Uprave kluba Hans-Joachim Watzke napušta tribinu prije završetka susreta, što je protumačeno kao znakovita poruka, premda je šef nedavno javno podržao Terzića.

No, glavni "problem" za trenera nije Watzke, već - Marco Reus. Bild piše da legenda kluba vodi vlastitu frakciju koja je protiv Terzića na klupi Borussije.

"Već tjednima iz krugova bliskih klubu gotovo svakodnevno cure informacije da je Reus jedan od glavnih kolovođa u pokušaju puča protiv Terzića", piše spomenuti list, dodajući da su u ranijim i sretnijim vremenima ova dva velika ljubitelja dortmundskog kluba bila nešto poput "krvne braće".

Reus ima kultni status na Westfalenu, u očima publike jedan je od najomiljenijih igrača u klupskoj povijesti, stoga sigurno ima mnogo utjecaja i u svlačionici. Napadač je u dobrom tonu započeo sezonu zabivši tri gola u prve četiri utakmice, ali u skladu s momčadi, upao je u krizu i navodno je dosta loše raspoložen i izvan travnjaka. Očito krivca za osobni i ekipni neuspjeh dijelom vidi u Terziću...

Na koncu, Bild navodi i da je Terzić "polarizirao publiku", te da bi "Watzke trebao ozbiljno razmisliti o raskidu ugovora" koji traje do ljeta 2025. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:02