StoryEditorOCM

Prekinut čudesan niz hrvatskog nogometa. Prvi put u 11 godina Hrvat nije osvojio Ligu prvaka

Piše SPORT SD
10. lipnja 2023. - 23:26

Manchester City je s minimalnih 1:0 pobijedio Inter i tako došao do povijesne, prve titule Lige prvaka. Ovo je bilo čak 12. finale zaredom da je u njemu sudjelovao hrvatski nogometaš.

Ovaj put je to bio Marcelo Brozović, odigrao je cijelu utakmicu za svoj Inter. U prijašnjih 10 finala je u pobjedničkoj momčadi bio barem jedan Hrvat, ali sada je došao kraj hrvatskoj dominaciji, jer u pobjedničkoj momčadi trenera Pepa Guardiole, nema nijednog Hrvata.

Zanimljivo, da se finale igralo par tjedana kasnije, bio bi jedan Hrvat u svijetlo plavom dresu, naime, gotovo je sigurno da će Mateo Kovačić ovo ljeto prijeći u City, ali, nažalost, nevjerojatan niz hrvatskog nogometa je prekinut.

Sve je započeo Mario Mandžukić u dresu Bayerna 2013. godine, slijedili su redom Modrić i Real 2014. godine, pa Rakitić s Barcelonom 2015, pa su naredne tri sezone Modrić i Kovačić osvajali ušati trofej s "kraljevskim klubom". Niz Reala je prekinuo Liverpool 2019. godine, a niz Hrvata osvajača Lige prvaka je nastavio Dejan Lovren. Naredne sezone Perišić i Bayern su u finalu srušili PSG, da bi 2021. Kovačić u dresu Chelseaja srušio City. 

Deset godina dominacije je zaokružio Modrić prošle sezone kada je Real po 14. put osvojio Ligu prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:27