StoryEditorOCM

Jednosatni prekid u Bukureštu, na tribinama osvanuo natpis ‘Kosovo je Srbija‘, igrači rekli sucu da prekine

Piše Sport SD
12. rujna 2023. - 21:49

Utakmica Rumunjske i Kosova na Nacionalnom stadionu u Bukureštu prekinuta je zbog navijačkog incidenta na tribinama.

U 18. minuti susreta I skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, na tribini se pojavio transparent s natpisom "Kosovo je Srbija", a navijači okupljeni u tom sektoru počeli su bacati baklje i ostala pirotehnička sredstva na travnjak.

Prema live prijenosu rumunjskog portala GSP, a specijaliziranog za sportsko praćenje, radi se o navijačkoj skupini "Ujedinjeni pod trobojnicom", a kosovski reprezentativci zatražili su glavnog suca Willyja Delajoda da pokaže put svlačionice. Francuz je to i učinio, a potom je intervenirala policija, koja je ubrzo uklonila transparent s tribina.

Prekid se dogodio pri rezultatu 0:0 u 19. minuti susreta. Članovi rumunjskog stožera otišli su do navijača i apelirali na primjereno ponašanje na tribinama. Utakmica je nastavljana gotovo 50 minuta kasnije. Glavni sudac prethodno je obavio razgovor s kapetanima reprezentacija i obznanio da će, dogodi li se još jedan ovakav incident na tribinama, ponovno prekinuti utakmicu, Kosovo će odnijeti 3:0 pobjedu za "zelenim stolom".

Inače, propisi UEFA-e ne predviđaju prekid utakmice ako je posrijedi navijački incident političkih razloga, za razliku od slučajeva u kojima se radi o rasizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:03