StoryEditorOCM
Strani nogometteški kaos

Poljaci šokirani ponašanjem nizozemske policije, uhitili su dvojicu nogometaša, predsjednik kluba dobio po glavi...

Piše Sport SD
6. listopada 2023. - 08:14

Nezapamćeni kaos i potresne scene stižu nam iz Nizozemske, točnije s utakmice Konferencijske lige između Alkmaara i Legije iz Varšave, a epilog svega bilo je uhićenje dvojice gostujućih nogometaša, Josuea i Radovana Pankova - pišu Sportske novosti.

Čitava priča i kaos nastali su nakon što je tamošnja policija odlučila u jednom trenutku zatvoriti stadion dok su se na njemu još uvijek nalazili nogometaši Legije koji su spremali stvari u autobus. Nikome nije bilo jasno što se točno događa, a potom je policija iz nekog razloga odlučila okružiti autobus poljskog kluba. Informacije govore kako je u jednom trenutku upotrebljena i sila, a vrlo brzo nakon toga uhapšeni su bili Josue i Radovan Pankov.

Dvojac je odveden u stanicu na ispitivanje, a predsjednik Legije je u pokušaju da zaustavi njihovo uhićenje dobio udarac u glavu dok je dio osoblja također zaradio udarce palicama tamošnje policije. Ipak, nakon više od dva sata čekanja autobus s igračima Legije je napustio stadion.

Kada je riječ o Joseu i Pankovu još uvijek nije poznata njihova situacija. Obzirom na to da nisu poljski državljani čeka se kontakt s portugalskim i srpskim konzulatima. Poljaci su šokirani ovakvim ponašanjem nizozemske policije i nitko u zemlji ne može saznati što se događa s dvojicom nogometaša. Nizozemci s druge strane tvrde da je jedan policajac nokautiran na tribini od strane poljskih huligana.

Kako god bilo ovakve scene rijetko viđamo na nogometnim utakmicama, točnije po njihovom završetku. Ne događa se tako često da igrači jedne momčadi ostanu zatočeni satima na stadionu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:02