StoryEditorOCM

Pogledajte nevjerojatan promašaj tragičara finala, mnogi se odmah sjetili njegove predstave protiv Hrvatske

Piše SN, HINA
11. lipnja 2023. - 00:03

Nogometaši Manchester Cityja prvi put u povijesti postali su europski prvaci nakon što su u finalu Lige prvaka u Istanbulu pobijedili Inter s 1:0.

City je opravdao ulogu favorita, premda se Inter sjajno borio, a pogodak odluke zabio je Rodri u 68. minuti.

Engleski prvak je očekivano od samog početka dominirao u posjedu, međutim bez previše rizika, dok je Inter postavio čvrsti i pokretljivi blok kojeg nije bilo kako probiti, pišu Sportske novosti.

U takvoj igri vidjeli smo samo jednu pravu priliku u prvom poluvremenu, u 27. minuti zaprijetio je Erling Haaland, ali je Interov vratar Andre Onana bio siguran. Dodatan problem za City predstavljala je ozljeda Kevina De Bruynea koji je u 36. minuti morao izaći iz igre.

Pogodak odluke pao je u 68. minuti kada je Rodri lijepo pogodio na povratnu loptu Bernarda Silve. Samo dvije minute kasnije Inter je mogao izjednačiti, no Federico Dimarco je uzdrmao vratnicu, lopta mu se potom ponovno odbila, ali udarac mu je blokirao njegov suigrač Romelu Lukaku. (VIDEO POGLEDAJTE OVDJE)

Da je najveći tragičar ovoga finala, Lukaku je potvrdio u 88. minuti kada je iz stopostotne prilike propustio postići izjednačujući pogodak. Naime, belgijski napadač nije iskorisito dodavanje Barelle te je s nekoliko metara neometan glavom loptu poslao točno u Edersona. (VIDEO POGLEDAJTE OVDJE)

- Lukaku će nadmašiti svoj učinak s utakmice Belgija - Hrvatska. Najsmješniji igrač svih vremena - sjetio se netko na Twitteru susreta Vatrenih i belgijske reprezentacije s posljednjeg Mundijala.

- Ovo više nije smiješno, zapravo mi je žao Lukakua. Prvo oni promašaji protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvo, a sada ovo - dodaje drugi korisnik Twittera, dok treći smatra da je poznati napadač očito "uklet".

- Čovjek je u misiji. Želi nadmašiti svoju komičnu epizodu protiv Hrvatske - dodat će još jedan nogometni zaljubljenik.

Spomenimo da je Inter kao kapetan predvodio hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović odigravši cijeli susret.

Za "Građane" je to bilo drugo finale Lige prvaka, nakon što su 2021. izgubili od Chelseaja sa 0:1.

S druge strane, Inter je u svom šestom finalu upisao treći poraz nakon što je završne utakmice izgubio 1967. i 1972. "Nerrazzuri" su bili europski prvaci tri puta (1964, 1965, 2010).

Dodajmo i kako je City postao šesti engleski klub koji se okitio naslovom prvaka Europe.

Liverpool je šest puta bio najbolja momčad "Starog kontinenta", Manchester United je slavio tri puta, Chelsea i Nottingham Forest po dva puta, a Aston Villa jednom. Sada su u tom društvu i "Građani".

Za Cityjeva menadžera Pepa Guardiolu ovo je treći naslov pobjednika Lige prvaka nakon što je prva dva osvojio s Barcelonom (2009, 2011).

Rekorder je talijanski stručnjak Carlo Ancelotti s četiri osvojene titule, po dvije s Milanom (2003, 2007) i Real Madridom (2014, 2022).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:11