StoryEditorOCM
Strani nogometgotovo identično

Perišićev bivši suigrač učinio isto kao i poljudski miljenik ove zime, ali nije bio spreman na jednako odricanje

Piše Sport SD
23. siječnja 2024. - 18:20

Gotovo identičan potez kao i Ivan Perišić napravio je njegov nekadašnji suigrač ove zime. Kažemo gotovo s obzirom da nije ista ljubav prema matičnom klubu koju gaje. Perišić se vratio u Hajduk na ugovor od euro mjesečno za plaću, a Arturo Vidal nije bio spreman na takav čin ljubavi prema svom matičnom klubu.

Nakon 17 godina predstavio ga je ponovno Colo Colo za koji je upisao prve seniorske minute prije nego će ostvariti transfer u Bayer Leverkusen. Vidala se smatra za jednog od najvećih čileanskih nogometaša u povijesti, a 36-godišnji veznjak nosio je još dresove Bayern Münchena, Juventusa, Barcelone i Intera u Europi te Flamenga i Athletico Paranaensea u Brazilu.

S potonjim klubom mu je istekao ugovor krajem prošle godine, a nakon nekoliko tjedana licitacije pristao se vratiti u matični klub koji je slavodobitno objavio: ‘Kralj se vratio!‘ Vidal je igrao za Colo Colo između 2005. i 2007. godine i za to vrijeme postigao pet golova u 56 nastupa. S njim u momčadi Colo Colo je osvojio tri trofeja.

No za razliku od nekadašnjeg suigrača iz milanskog Intera, Vidal neće igrati za sitniš. Dodše neće to biti ni najveća plaća u njegovoj karijeri, ali hoće za neki čileanski klub. Primat će plaću od 100 tisuća eura mjesečno, a toliku plaću u čileanskom prvenstvu nikad nitko nije imao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 11:19