StoryEditorOCM
Strani nogometDOVEDITE NAM TE GRKE

PAOK preživio ‘ludu‘ utakmicu u Jeruzalemu i zabio tri gola s igračem manje, a jedan važan detalj ide u korist Hajduku

Piše Marko Bilić
3. kolovoza 2023. - 22:47

Na kraju sve - očekivano. Hajduk će preko PAOK-a tražiti prolaz u play off rundu Konferencijske lige. Ali, sve je išlo - neočekivano. Osim očekivanog na kraju. A kad smo već kod ishoda, znate onu frazetinu, čuli ste je mali milijun puta, da "rezultat vara"! E pa ovo je ta utakmica. Gdje rezultata vara. Gadno vara.

Nagledao sam se u životu svakojakih utakmica, ovo je jedna od "najluđih" koje sam vidio. Što je sve stalo u tih stotinjak minuta...

Za početak - atmosfera. Očekivana. Žestoka, nabrijana do usijanja. Teddy stadion pun do čepa, nije bilo lako Grcima igrati u takvom "paklu". Letjeli su upaljači, sudac je prijetio da će prekinuti susret, a kad je gostujući igrač pogođen čašom piva u glavu to se i dogodilo. Par minuta prekida, dok se strasti nisu primirile. Donekle.

A nakon desetak minuta - autogol za anale. Gotlieb je skoro iz kornera vratio loptu svome vrataru, u situaciji kad nikakve opasnosti ni pritiska domaćih nije bilo, lagano, lopta se puževom brzinom kotrljala i kao takva iznenadila vratara Beitara i završila u mreži za 0:1. Ovaj autogol se riječima teško može dočarati, to naprosto morate negdje vidjeti.

Zanimljivo, prije dva ljeta, isto u kvalifikacija za Konferencijsku ligu, i Rijeka je darivala PAOK autogolom u sudačkoj nadoknadi (93. minuta) kod svog vodstva od 1:0... idu ti autogolovi grčku momčad.

Nakon šokantnog autogola uslijedio je već opisani prekid, jedna pivska čaša sletjela je gdje nije smjela. A nakon prekida penal za domaćina, sporna situacija, plus crveni karton vjerojatno najboljem igraču PAOK-a Augustu, što je svakako dobra vijest za Hajduk.

Ali, uslijedio je novi šok za domaćina, vratar Kotarski obranio je kazneni udarac. Odmah potom primaju domaći još jedan gol i to s igračem više - za 0:2. Šok na šok. Srećom po njih, duboko u sudačkoj nadoknadi smanjili su na 1:2, ovaj put je kiksala obrana gostiju pokušavajući loptu vratiti unatrag svom posljednjem igraču...

Svašta je stalo u to prvo poluvrijeme utakmice u Jeruzalemu. I prekid i nevjerojatan autogol i promašeni penal i crvenu karton i još dva gola... Ali, to nije sve, baš kao u reklami, bit će toga još.

U nastavku Beitar zabija, prvi je dojam, posve regularan pogodak, poništen zbog zaleđa. Potom su domaći još jednom, na identičan način, umalo zabili novi autogol, da bi poseban show radile prskalice za zalijevanje travnjaka koje su se u nekoliko navrata aktivirale po cijelom terenu i na - prekidale utakmicu svako malo. U skladu s tim, domaćin je do kraja sve uprskao i na izdisaju susreta fasovao još dva komada. Za nestvarnih, nerealnih 1:4. Čak četiri od pet golova postignuta su u sudačkoj nadoknadi prvog i drugog poluvremena.

Uistinu čudna, teško opisiva utakmica. Svega i svačega. Dok ovo pišem zovu me prijatelji i govore "Hajduk ovima na Poljudu mora uvalit‘ pet komada". PAOK ih nije impresionirao. Nisu Grci briljirali, ali su s igračem manje zabili čak tri gola. Imate će Leko i pomoćnici što gledati i analizirati.

Neću reagirati navijački pa najaviti tih pet komada u Splitu, već oprezno, novinarski. No, dojam je, prema prikazanom u dvije utakmice Beitara i PAOK-a, da Hajduk ima dobre izglede na prolaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 00:57