StoryEditorOCM
Strani nogometUdarac tulipanima

Odlične vijesti za Hrvatsku, u polufinalu Lige nacija Nizozemska će nastupiti bez jednog od najboljih igrača

Piše F. V.
5. lipnja 2023. - 15:28

U polufinalu Lige nacija u kojem se 14. lipnja sastaje s Hrvatskom u Rotterdamu Nizozemska će biti osjetno oslabljena. Nizozemski nogometni savez objavio je kako će domaćin završnog turnira na Final Fouru nastupiti bez ozlijeđenog napadača Atletico Madrida Memphisa Depaya (29). Bivši napadač PSV-a, Manchester Uniteda, Lyona i Barcelone morao se povući iz kampa reprezentacije.

Depay se već neko vrijeme oporavlja nakon ozljede i završnica Lige nacija mu dolazi prerano da bi mogao nastupiti. Zbog ozljede mišića Depay je od početka travnja upisao samo jedan nastup za Atletico u Primeri, na travnjaku je proveo samo 11 minuta što mu je ipak bilo dovoljno da zabije pogodak. Izostanak iskusnog Depaya bit će veliki hendikep za izbornika Ronalda Koemana. U dosadašnjih 88 nastupa za reprezentaciju, Depay je zabio čak 44 pogotka.

Hrvatska i Nizozemska igraju u polufinalu 14. lipnja u Rotterdamu, a dan kasnije o drugom finalistu odlučivat će Španjolska i Italija u Enschedeu. Finale i susret za treće mjesto igraju se 18. lipnja u Rotterdamu odnosno Enschedeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 16:36