StoryEditorOCM
Strani nogometKing Ricardo

Nesuđeni trener Hajduka poslije otkaza u HNL-u dobio ‘u ruke‘ klub koji je produžio ugovor s bivšim ‘bijelim‘

Piše F. V.
20. listopada 2023. - 11:39

Nizozemski stručnjak Ricardo Moniz koji je na početku ove sezone vodio momčad Slaven Belupa novi je šef škole nogometa švicarskog Züricha.

Moniz je u klubu iz Koprivnice smijenjen nakon samo sedam vođenih prvenstvenih utakmica. U tom razdoblju upisao je tek jednu pobjedu uz po tri poraza i neodlučena rezultata, a naslijedio ga je Roy Ferenčina. No, nije 59-godišnji Nizozemac dugo čekao na novi posao. Zürich je objavio kako je Moniz postao šef klupske škole nogometa kao i šef svih trenera u klubu za koji nastupa i bivši nogometaš Hajduka Nikola Katić koji je ovih dana produžio ugovor. Nekadašnji stoper ‘bijelih‘ sada je pod ugovorom s liderom švicarskog prvenstva do 2026. godine. Sličnu ulogu Moniz je svojevremeno imao i u RB Salzburgu, a u austrijskom klubu bio je i trener prve momčadi. Tada mu je pomoćnik bio kasniji hrvatski izbornik i trener Bayerna Niko Kovač.

Moniz se u kontekst Hajduka dovodio u proljeće 2015. godine. Bilo je praktično dogovoreno da preuzme klupu ‘bijelih‘, jednu utakmicu u Zagrebu je i odgledao uživo, ali je ipak na koncu odustao zbog obiteljskih razloga. Kasnije je preuzeo engleski Notts County. Tada su na Poljudu nakon odlaska Igora Tudora tražili trenera. Nakon što je odustao Eduardo Reja, htjeli su Moniza, a na koncu je momčad poslije Stanka Poklepovića, sportskog direktora Gorana Vučevića do kraja sezone vodio Hari Vukas. Na kraju sezone za trenera je imenovan Damir Burić.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 01:14