StoryEditorOCM
Strani nogometbitka za naslov

Navijači Arsenala bili su spremni na sve, pokušali su zastrašiti Gvardiola i suigrače, nisu se proslavili

Piše Sport SD
14. svibnja 2024. - 11:01

Nogometaši Arsenala protekle su nedjelje odnijeli vrijednu pobjedu na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda (1:0) i tako odveli bitku za naslov u Premier ligi sve do posljednjeg kola. Topnici u ovom trenutku imaju prednost od jednog boda, ali uz utakmicu više od prvog konkurenta Manchester Cityja - pišu Sportske novosti.

Upravo tu zaostalu utakmicu uoči posljednjih 90 minuta u sezoni, ‘građani‘ će danas odigrati protiv Tottenhama u Londonu (21.00), a eventualnom pobjedom preskočili bi ‘topnike‘ i time preuzeli vrh prvenstvene ljestvice. Ovo je definitivno najvažnija utakmica za Pepa i društvo ove sezone obzirom da u posljednjem kolu odlaze u goste Brightonu što bi ipak trebao biti nešto laganiji zadatak u susretu u kojem većina očekuje pobjedu.

Kada je u pitanju Tottenham, pobjedom protiv Cityja bi prestigao Aston Villu i zasjeo na četvrto mjesto, posljednje koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka. S druge strane to bi ujedno značilo kako su uvelike pomogli svojim najvećim rivalima da u posljednjem kolu osiguraju titulu koju čekaju još od 2004. godine.

Kako god bilo, atmosfera je dostigla svoj vrhunac, a da je tome tako dovoljno govori na što su bili spremni navijači Arsenala. Naime, jedna manja grupa odlučila je napraviti vatromet ispred hotela u kojem su navodno bili smješteni igrači Manchester Cityja koji su stigli na derbi.

Bio je to pravi mali performans, ali pojedini mediji na Otoku tvrde kako je ovo zapravo bio veliki gaf drukera Topnika jer su igrači Cityja na put krenuli na sam dan utakmice, točnije ujutro kada bi i trebali stići u London.

Govoreći prije večerašnjeg okršaja, trener Spursa Ange Postecoglou odbacio je ideju da bi njegova momčad mogla namjerno izgubiti utakmicu protiv Cityja.

- Razumijem rivalstvo. Bio sam dio jednog od najvećih na svijetu u posljednjih nekoliko godina sa Celticom i Rangersom. Ali nikada nisam, niti ću ikada, razumjeti da netko želi da njegova vlastita momčad izgubi. To nije poanta sporta.

Postecoglou smatra da ‘100 posto navijača Spursa‘ želi pobjedu njegove ekipe, ali je također rekao ‘da je ljudima dopušteno da se osjećaju onako kako se osjećaju‘.

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 03:59