StoryEditorOCM
Strani nogometnezadovoljan izborom

Legendarni Talijan htio je vidjeti Splićanina na klupi Napolija: ‘Bio sam za Tudora, ne volim podgrijane juhe‘

Piše K. M.
16. studenog 2023. - 16:17

Malo je nedostajalo da Igor Tudor preuzme klupu Napolija nakon što je otkaz dobio Rudi Garcia. Splićanin je bio po mnogima glavni kandidat, a da su se vodili pregovori oko tog angažmana potvrdio je i njegov agent Anthony Šerić za talijanske medije.

Kako je izjavio bivši hajdukovac uvjeti koje je nudio Aurelio De Laurentis, čelnik Napolija, nisu bili zadovoljavajući hrvatskom treneru. Tudor je imao drugačiju viziju s Napolijem od ponuđenog ugovora da momčad vodi do kraja sezone, a posao je na kraju dobio Walter Mazzarri koji je klub vodio od 2009. do 2013. godine u 182 utakmice.

Tim raspletom na kraju nisu svi oduševljeni, a među onima koji su javno izrazili nezadovoljstvo imenovanjem novog trenera je i nekadašnji talijanski napadač Francesco ‘Ciccio‘ Graziani. On je osvajač Svjetskog prvenstva 1982. s Italijom i igračka legenda Torina s kojim je osvojio Serie A u sezoni 75/76, član je i Kuće slavnih Torina i Fiorentine, a okušao se i u trenerskom poslu.

U izjavi za lokalni radio Kiss Kiss Napoli kazao je kako nema prevelika očekivanja od povratka Mazzarrija u Napoli te kako je njegov favorit bio Tudor.

- Bio sam za Tudora, ne volim podgrijane juhe. Mazzarri je dobar, 3-5-2 mu je u krvi, ali Napoliju je trebalo novo lice poput Tudora. Mazzarrija nisu pratili dobri rezultati u posljednje vrijeme, ali ima želju i entuzijazam s kojim bi do Napulja došao pješice – izjavio je Graziani.

Mazzarri je posljednji angažman prije povratka u Napoli imao u Cagliariju kojeg je vodio od rujna 2021. do svibnja 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:42