StoryEditorOCM
Strani nogometdruštvene mreže

Kloppova objava zaludila je cijelu zemlju, navijači sanjaju, oglasile se i legende

Piše SN
5. srpnja 2024. - 11:41

Prošlo je više od mjesec dana nakon što je Jürgen Klopp završio svoju devetogodišnju avanturu s Liverpoolom. Iako je pritom najavio da mu "ponestaje energije" i da će barem godinu dana "odmoriti od nogometa", jasno je da će određeni klubovi, ali i reprezentacije učiniti sve da ga privole i osiguraju njegove usluge ranije no što je on to prvotno planirao - pišu Sportske novosti.

Za njemačkim stručnjakom najviše je tako zagrizla reprezentacija SAD-a. Doduše, nekoliko stvari se poklopilo. Katastrofalan rezultat ostvarili su Amerikanci na Copa Americi koja se trenutno odigrava upravo u Americi. Dvama porazima od Urugvaja i Paname od natjecanja su se oprostili već u grupnoj fazi, a na udaru se najviše našao izbornik Gregg Berhalter.

S druge strane, najobičnijom objavom i jednom rečenicom Klopp je Amerikancima dao materijala da ‘sanjaju‘ i potpuno zaludio čitavi kontinent.

"Savršen je dan za prisjetiti se mojih putovanja s Liverpoolom u SAD. Sjajno smo se proveli tamo & američki navijači su naelektrizirani! Sretan 4. srpnja.", simpatična je poruka u kojoj je Klopp Amerikancima čestitao dan nezavisnosti, a u kojoj su potonji uvidjeli svoju priliku da interveniraju i nagovore karizmatičnog Nijemca da preuzme kormilo njihove reprezentacije.

Odmah su se pritom javile i neke od legendi američkog nogometa, među njima i čuveni stoper Alexi Lalas.

- Znam da se ljudi rugaju ideji da bi netko s njegovim pedigreom i prošlošću ikada razmišljao o ovome. Ali dok ne obavite razgovor, ne znate - znamenito je poručio Lalas.

image
AFP

Puno direktniji u svome prijedlogu bio je vratar koji je dugi niz godina branio boje američke reprezentacije, Tim Howard.

"Da sam trenutno na čelu američkog nogometa, bio bih na putu prema Kloppu. Zašto? Vjerujem da bih mu mogao dati vrlo uvjerljiv argument da preuzme reprezentaciju SAD-a. Znam da je Klopp u mirovini i da želi odmor u njegovoj vili, no mislim da bi ga mogao namamiti. Imam jasnu viziju: imamo mladu skupinu igrača koja može igrati progresivan nogomet - isto kao njegove momčadi iz Liverpoola. Za dvije godine može nas povesti na najveće Svjetsko prvenstvo u povijesti", napisao je Howard u svojoj kolumni, u konačnici apelirajući na ono čemu se svi Amerikanci nadaju - da ih Klopp povede na nadolazećem SP-u koje će se odigrati upravo u SAD-u, Meksiku i Kanadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 11:41