StoryEditorOCM
Strani nogomettalijanski mediji

Kako je Tudoru propao posao: predsjednik Napolija postavio mu je ključno pitanje, predomislio se kad je čuo odgovor

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
15. studenog 2023. - 10:47

Igor Tudor nije uspio dogovoriti angažman u Napoliju, a talijanski su se mediji raspisali o razlozima zbog kojih je propao dolazak hrvatskog trenera podno Vezuva.

Posao je do kraja sezone umjesto smijenjenog Rudija Garcije dobio Walter Mazzarri koji se tako nakon 10 godina vraća u Napulj. Corriere dello Sport piše kako je Tudor bio glavni kandidat, ali je predsjednik talijanskog prvaka Aurelio De Laurentiis promijenio mišljenje nakon što je s njim obavio razgovor - pišu Sportske novosti.

Nazvao je Tudora u nedjelju navečer te ga je između ostalog pitao koliko bi fleksibilnosti mogao pokazati na taktičkoj razini, s obzirom na to da je De Laurentiis želio da Tudor nastavi koristiti sustav 4-3-3 koji je "toliko drag predsjedniku".

Međutim, razgovor tu očito nije išao u pravom smjeru, poznato je kako Tudor preferira igru s trojicom igrača u zadnjoj liniji. No nije to bio glavni razlog nedolaska Hrvata na Stadion Diega Armanda Maradone.

Kako ističe Corriere, na sastanku održanom u ponedjeljak u Rimu dvojac nije uspio pronaći zajednički jezik ni po pitanju financija. Autor članka Paolo Bargiggia piše kako je Tudor tražio ugovor na godinu i pol te plaću od dva milijuna eura do kraja sezone plus još četiri milijuna za sljedeću sezonu.

Napolijev predsjednik bio je skloniji ugovoru do kraja sezone te je dogovorio priču s Mazzarrijem, ali Tudor nije potpuno prekrižen. Barem tako tvrdi francuski L‘Equipe, koji piše kako je hrvatski stručnjak jedan od kandidata za dvogodišnji ugovor sljedećeg ljeta.

Uz njega, potencijalni su Mazzarrijevi nasljednici i Antonio Conte, Vincenzo Italiano te Francesco Farioli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 12:06