StoryEditorOCM
Strani nogomettreba se snaći

Izgledali su kao stado ovaca: zabranjen im dolazak na utakmicu, otkrili ih po naglasku, a oni otišli na obližnje brdo

Piše Vito Tomas/SN
15. prosinca 2023. - 09:16

Susret Aberdeena i Eintracht Frankfurta obilježila je pomalo bizarna situacija. Naime, iako im je Uefa izrekla kaznu od zabrane odlaska na jedno europsko gostovanje zbog korištenja pirotehnike i bacanja predmeta u njihovoj 1-0 gostujućoj pobjedi kod finskog HJK Helsinkija u studenom, najvjerniji navijači Frankfurta ipak su pokušali ući na stadion, pišu Sportske novosti.

Mnogi su kupili preprodane karte od domaćih navijača, no na domaću tribinu nisu uspjeli ući. Zaštitari su na razne bizarne načine razotkrivali prekrivene gostujuće navijače. Jedna od metoda bila je pitati posjetitelje kako su, a na temelju njihovih naglasaka lako se otkrivalo tko su uljezi.

Ipak, kako njihov put u Škotsku ne bi bio uzaludan, skupina navijača Eintrachta odlučila je gledati utakmicu s brda koje se nalazi nasuprot stadiona. Na momente su izgledali kao stado ovaca, a na ovaj način policiji su stvorili veći problem nego da su pušteni na stadion.

Ne sumnjamo da su se smrzavali, ali zasigurno ih je grijala ljubav prema klubu. Šteta što im igrači to nisu vratili na terenu - poraženi su od domaćina s 0:2.

Unatoč svemu, dvjestotinjak navijača Frankfurta svoje je mjesto ipak našlo na stadionu, i to zbog rupe u zakonu. Iako je postojala zabrana za gostujući sektor, Frankfurt je dobio dio VIP ulaznica za gostujući dio južne tribine jer na njih zabrana ne utječe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:10