StoryEditorOCM
Strani nogometnovi incident

Italija bruji o rasističkom skandalu u kojem je žrtva Srbin: ‘Radi se o bezobrazluku usmjerenom na pojedinca‘

Piše Sport SD
7. svibnja 2023. - 18:24

Pobjedu Juventusa nad Atalantom (2:0) u 32. kolu Serije A zasjenio je incident između srpskog napadača Dušana Vlahovića i tribina stadiona Gewiss, doma poražene momčadi. Naime, navijači Atalante rasistički su vrijeđali Vlahovića u više navrata, govoreći mu da je "cig***** gov**"

Eskaliralo je krajem ogleda, kada su navijači u Bergamu ponovno Vlahovića "častili" uvredama, zbog čega je centarfor Juventusa rukama gestikulirao prema tribinama, zato i zaradio žuti karton, prenose Sportske novosti.

- Rasizam je vrlo ozbiljan i protiv njega se treba boriti, ali mislim da se ovdje ne radi o rasizmu. U ovom slučaju radi se o bezobrazluku usmjerenom na pojedinca. U Atalanti igraju Mario Pašalić i Berat Djimsiti, koji su te etničke skupine, prije smo imali Josipa ličića i Boška Šutala. Zašto njima navijači niu skandirali? Osuđujem svaki bezobrazluk, ali ovakve uvrede nisu rasizam. Moramo to razlikovati i boriti se protiv pravog rasizma - rekao je trener Atalante Gian Piero Gasperini nakon ogleda, uz spomen na dvojicu naših igrača te Albanca Djimsitija i Slovenca Iličića.

Vlahović je igrao od 65. minute i postigao gol za 2:0, a Juventus je stigao do važne pobjede i 66. boda u borbi za poziciju koja iduće sezone vodi u Ligu prvaka. Atalanta se s 58 bodova sa šeste pozicije još može nadati najprestižnijem klupskom natjecanju Europe, ali pred njima je nešto teži zadatak. Trebali bi nadoknaditi pet bodova minusa za četvrtoplasiranim Interom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:44