StoryEditorOCM
Strani nogometLiga Prvaka

Inter jedva do tri boda protiv Austrijanaca, važna pobjeda Bayerna u Istanbulu

Piše Hina
24. listopada 2023. - 20:46

Nogometaši milanskog Intera ostvarili su drugu pobjedu u skupini D Lige prvaka, pred svojim navijačima su u ogledu trećeg kola svladali austrijski RB Salzburg 2-1.

RB Salzburg je hrabro otvorio utakmicu te je imao prvu šansu na susretu koju nije iskoristio Izraelac Gloukh. No, Interu nije trebalo dugo ne samo da uzvrati, već i da povede. Austrijska obrana mogla je, ali nije, raščistiti opasnu situaciju te je lopta došla do Čileanca Alexisa Sancheza koji je iz blizine pogodio suparničku mrežu u 19. minuti.

Potom je Inter čestim posjedom umrtvio igru sve do 57. minute kada je austrijski prvak izjednačio. Hrvatski nogometaši Luka Sučić i Roko Šimić su sudjelovali u akciji, a nakon asistencije Kjaergaarda strijelac za 1-1 je bio Gloukh koji je lijepo pogodio s vrha šesnaesterca.

Odmah nakon izjednačenja udarcem glavom zaprijetio je Šimić, a potom je Inter vratio vodstvo. U 64. minuti je turski veznjak Hakan Calhanoglu bio miran i precizan s bijele točke.

Do kraja je Inter mogao i mirnije do druge pobjede u skupini, mogao je i RB Salzburg do boda, ali se rezultat nije mijenjao. Šimić je za goste igrao do 72. minute, a Sučić cijelu utakmicu. Od 21 sat u ovoj skupini se sastaju Benfica - Real Sociedad, a Inter je trenutačno prvi na ljestvici sa sedam bodova.

U skupini A Bayern je i dalje maksimalan, nakon tri nastupa ima tri pobjede, a ovog je utorka u Istanbulu pobijedio Galatasaray 3-1 premda su domaćini bili bolji većim dijelom susreta.

Bayern je brzo poveo u Istanbulu, u osmoj minuti su gosti izveli precizni kontranapad koji je završen tako što je Kingsley Coman iskosa, s deset metara, pogodio suprotni kut. Primljeni pogodak nije uopće loše utjecao na energičnog domaćina koji se od početka postavio ofenzivno, a još je žešće krenuo po izjednačenje nakon primljenog gola.

Nakon nekoliko dobrih situacija Galatasaray je izjednačio u 30. minuti. Dosuđen je jedanaesterac za domaćina, a Argentinac Mauro Icardi je panenkom pogodio s bijele točke za 1-1. I nakon toga je turski prvak nastavio s napadima, ali Bavarci su do odmora ipak izbjegli rezultatski minus.

Drugi dio počeo je dobrom šansom gostujućeg igrača Sanea, ali i lošom završnica, nakon čega su opet u valovima uslijedili domaći napadi. Dvije jako dobre šanse imao je Urugvajac Toreira, ali se rezultat nije mijenjao

Nakon što je domaćin propustio brojne šanse za vodstvo uslijedila je kazna na drugoj strani, a iz drugog pokušaja je Harry Kane u 73. minuti zabio za 2-1 Bayerna. Samo šest minuta kasnije sve je bilo riješeno, Kane je ovaj put asistirao, a Musiala bio strijelac za 3-1.

U ovoj skupini od 21 sat na Old Traffordu igrao Manchester United i FC Kopenhagen. Prvi Bayern ima devet bodova, Galatasaray je na četiri, FC Kopenhagen na jednom, a Manchester United bez bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:54