StoryEditorOCM

Ima li kraja mukama za hrvatskog ‘krvnika‘? Napustio je Euro, ‘uredili‘ mu profil na Wikipediji, a evo i novih problema

Piše Sport SD
29. lipnja 2024. - 19:40

Hrvatska nogometna reprezentacija je neslavno završila svoj put na Euru u Njemačkoj. Vatreni su primljenim golom u zadnjoj minuti protiv Italije ispali s prvenstva.

Sudac spomenute utakmice, Danny Makkelie pokazao je na čak osam minuta nadoknade, što je sve Hrvate ozbiljno razljutilo. Navijači kao ni igrači na terenu nisu mogli vjerovati što se događa. Jednostavno im nije bilo jasno gdje je Nizozemac ‘pronašao‘ toliko minuta?

Podsjetimo, Makkelie je nakon utakmice potjeran s Eura, ali ne zbog osam minuta, već jer nije vidio igranje rukom talijanskog nogometaša pa je kazneni udarac dosuđen tek nakon pregleda VAR-a, što se nije svidjelo UEFA-i. Naime, prije nego što je pokazao na bijelu točku odlučio je konzultirati VAR. Baš to mu zamjera UEFA-in šef sudaca Talijan Roberto Rosetti koji kaže kako je to bila ‘savršena intervencija VAR-a‘. No, više se preferira da suci samostalno vide takve situacije i donesu odluke kada imaju odličnu poziciju kakvu je imao nizozemski arbitar.

image
Ronny Hartmann/Afp

Brojni hrvatski navijači bili su silno razočarani ispadanjem pa su odmah slavnog suca potražili na društvenim mrežama. Pronašli su njegov Instagram profil kojeg su Hrvati iz cijeloga svijeta zasuli porukama. Za pretpostaviti je kako one nisu bile najljepšeg sadržaja...

Zbog toga je Makkelie prvo profil stavio pod privatno i zabranio dolazne poruke, no pritisak je izgleda bio prevelik pa je odlučio obrisati profil na Instagramu.

Naime, Nizozemac je do utakmice Hrvatske i Italija (i koji dan nakon nje) imao otvoren profil. Iako na njemu nije imao puno objava, bio je vidljiv svima, a trenutno ga više ne možete pronaći na poznatoj društvenoj mreži.

Podsjetimo, ni tu nije bilo kraj mukama za Makkelieja. Uz nabrojano, bilo je za očekivati da će se sudac Makkelie naći na udaru hrvatskih navijača, a od toga nije bila pošteđena ni Wikipedija. Kako su je hrvatski navijači ‘uredili‘, za one koji su zaboravili, možete se posjetiti OVDJE.

image
Ante Cizmic/Cropix

‘Krvnik‘ Vatrenih potjeran s Eura! Više neće suditi, ali ne zbog ‘famoznih‘ osam minuta nadoknade; Otkriven pravi razlog

Hrvatski ‘krvnik‘ dobio svoje, netko je ‘uredio‘ profil na Wikipediji nizozemskog suca, ovo je postalo viralni hit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 19:56