StoryEditorOCM
Strani nogometšpanjolski mediji

Hrvatski reprezentativac seli kod Rakitića, prodan je debelo ispod tržišne cijene?

Piše Sport SD
25. kolovoza 2023. - 10:14

Ako su navodi španjolskih medija točni, Borna Sosa uskoro bi trebao postati novi igrač Seville. Španjolski AS piše da je andaluški klub pred finalizacijom potpisa braniča Vatrenih, uređuju se posljednje ugovorne stavke, a zatim će Sosa i službeno preseliti na Ramon Sanchez Pizjuan - pišu Sportske novosti.

"Sevilla radi na posljednjim detaljima transfera ofenzivno orijentiranog Hrvata iz Stuttgarta, koji ga pušta u španjolski klub za sedam milijuna eura", stoji u tekstu AS-a, no informacije svakako treba uzeti s dozom opreza, budući da nema glasa o službenoj potvrdi ovih navoda.

Ipak, priča bi mogla "držati vodu" obzirom na to da se Sosa već neko vrijeme povezuje s društvom Ivana Rakitića. Ako je to slučaj, Stuttgart je Sosu prodao ispod cijene - hrvatski reprezentativac prema Transfermarktu vrijedi 12 milijuna eura, a njemačke redove navodno napušta za pet manje.

Pod već dokazanim trenerom Joseom Mendilibarom trebao bi igrati na mjestu Marcosa Acuñe, koji bi uskoro trebao i službeno preseliti u Nottingham Forest, piše spomenuti medij.

"Nezamjenjivi argentinski bek praktički je već napustio klub, a ekspresno su ga zamijenili Hrvatom iz Njemačke", navode novinari AS-a.

Kao najava transfera mogle bi se protumačiti i akcije trenera Stuttgarta Sebastiana Hoeneßa, koji Sosi nije podario mjesto startera u prvom kolu Bundeslige protiv Bochuma (5:0). Njemački novinari ostali su začuđeni budući da je Vatreni jedan od nositelja igre, pa su od Hoeneß zatražili objašnjenje odluke i priupitali o eventualnoj promjeni destinacije.

- Razumijem da ste iznenađeni jer Sosa je vrhunski igrač. Međutim, nije igrao posljednje dvije utakmice prije početka sezone, zato sam ovako reagirao. Naravno da sam mu objasnio svoju odluku i nije bilo problema. Transfer? Vidjet ćemo što će se dogoditi, mislim da će se više znati idućeg tjedna - poručio je Hoeneß.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:48