StoryEditorOCM
Strani nogometnemaju boljeg

Hrvat ‘preživio‘ sva podmetanja i pobunu u svlačionici, ipak ostaje na klupi velikana?

Piše Slaven Kižlin/SN
23. prosinca 2023. - 12:50

Edin Terzić i Sebastian Kehl nastavljaju dalje svoj posao u Borussiji Dortmund, odnosno ostaju trener i sportski direktor. Premda je bilo najava da bi ovaj dvojac mogao odlepršati sa svojih pozicija, to se nije dogodilo.

Borussijina sezona ima dvije krajnosti, u Europi su odradili i više nego dobro, osvojili su tzv. skupinu smrti ispred PSG-a, Milsna i Newcastlea, s druge strane domaća zadaća je loše odrađena, u Kupu su ispali od Stuttgarta, a u prvenstvu nakon 16 kola zaostaju šest bodova za četvrtim mjestom i zajamčenom pozicijom u Ligi prvaka, premda bi se lako moglo dogoditi da će i peto mjesto biti dostatno u novom formatu ovog natjecanja, pišu Sportske novosti.

Posljednja utakmica protiv Mainza, istog onog koji im je zadao bolnu ranu protekle sezone oduzevši im naslov prvaka, pokazala je oba lica dormundske momčadi. Prvih 45 minuta gosti su bili na konopcima, ali samo je Brandt iz slobodnog udarca uspio pogoditi gostujuću mrežu. Na odmor se pak otišlo s 1:1, Mainz je iz doslovno prvog udarca došao do izjednačenja u samoj završnici prvog dijela. U drugom Borussia je pokazala drugo lice, niz nevjerojatnih tehničkih pogrešaka i krivih dodavanja.

- Ne može se sve svaliti na leđa trenera, pa nije on kriv kada umjesto u mreži lopta završi na gredi - rekao je nakon te utakmice Emre Can, kapetan crno-žutih.

Inače, u medijima se pojavila priča kako je svlačionica okrenula leđa Terziću, navodno je bunu poveo Marco Reus, ali čvrstih dokaza o tome nema. Bilo kako bilo, Terzić će nastaviti posao, čelnici vjeruju da je ovo samo privremeno stanje, jer su se već jednom opekli kada su mladog stručnjaka maknuli s ove pozicije, premda je odradio kao vršitelj dužnosti sjajan posao, osvojivši naposljetku i Kup. No, tada je već bio dogovoren dolazak Marca Rosea, ali nakon samo jedne sezone Terzić je vraćen na poziciju prvog trenera.

I dok se u Dortmundu nisu odlučili na rez, u Kölnu više ne stoluje Steffen Baumgart, osebujni trener poznat po tome da je i usred zime utakmice vodio u kratkim rukavima. Baumgartu je presudio poraz od Bjeličina Uniona, a tko će ga naslijediti još nije objavljeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:39