StoryEditorOCM
Strani nogometkakav prizor

Hrvat i Srbin zagrljeni slave naslov ogrnuti zastavama, pljušte reakcije, svi ističu jednu stvar

Piše Dražen Antolić/SN
16. svibnja 2023. - 09:54

Domagoj Vida proslavio je s AEK-om naslov prvaka, Grčka mu je već četvrta država u karijeri u kojoj je osvojio titulu. Nakon Hrvatske, Ukrajine i Turske. Kad se lani kao 33-godišnjak odlučio odabrati atenski klub u odnosu na ponude s Bliskog istoka za koje se po medijima tvrdilo da su financijski unosnije, kao glavni motiv mnogi su prepoznali želju da odigra još jedno Svjetsko prvenstvo.

Za Hrvatsku u Kataru na terenu nije bio ni minute, ali je kao i uvijek davao ton pozitivnom ozračju i stavio oko vrata broncu, kao jedan od osmorice Hrvata koji imaju dvije medalje na mundijalima. AEK mu je bio pun pogodak, u velikom slavlju mnogi ga ističu među pet glavnih igrača u pohodu na krunu. Ugovor ga veže još godinu dana i vraća se u Ligu prvaka. Iako ima 34 godine ne bi čudilo da ga produži za koju sezonu.

Treba istaknuti i to da se Vida u velikom slavlju fotografirao sa suigračem Srbinom Mijatom Gaćinovićem, svaki ogrnut u zastavu svoje države i s peharom prvaka kojeg zajedno drže u rukama. Na drugoj slici sa suprugama i djecom. Grčki mediji to ističu kao lijepu sliku klupskoj zajedništva i prijateljskog odnosa Hrvata i Srbina.

Kad je Vida u pitanju bilo bi čudno da je drugačije, a to treba prokomentirati i u kontekstu krajnje nepoštenog i malicioznog linča kojem je bio podvrgnut za vrijeme Svjetskog prvenstva 2018. godine slaveći pobjedu nad Rusijom na video vezi s prijateljima u Kijevu. Tada su njega i Ognjena Vukojevića optuživali za fašizam zato što ih je pozdravio sa Slava Ukrajini, a danas se tako Ukrajincima obraćaju svjetski čelnici. Vida je uvijek bio Vida, široke duše i velikog srca prema svima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:21