StoryEditorOCM
Strani nogometprivremeno

FIFA suspendirala predsjednika Španjolskog nogometnog saveza i zabranila mu kontakt s nogometašicom Hermoso

Piše Sport SD
26. kolovoza 2023. - 15:14

Disciplinska komisija FIFA-e, preko svog predsjednika Jorgea Ivána Palacia, dogovorila je u subotu "privremenu suspenziju" Luisa Rubialesa na najmanje 90 dana "iz svih aktivnosti povezanih s nogometom na nacionalnoj i međunarodnoj razini", prenosi Mundo Deportivo.

Rubialesu, predsjedniku Španjolskog nogometnog saveza, je također zabranjeno kontaktiranje nogometašice španjolske ženske reprezentacije Jennifer Hermoso koju je poljubio u usta tijekom dodjele zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu - pišu Sportske novosti.

image
AFP

Najviše tijelo svjetskog nogometa objašnjava u priopćenju da suspenzija, koja će stupiti na snagu od danas, ulazi u početno razdoblje od devedeset dana za vrijeme koje će se komisija baviti rješavanjem slučaja.

Osim toga, isti izvor objašnjava kako je Luisu Rubialesu naređeno da se suzdrži, preko sebe ili trećih strana, od kontaktiranja ili pokušaja kontaktiranja profesionalne igračice španjolske reprezentacije gđe Jennifer Hermoso ili njihove bliske okoline. Isto pravilo vrijedi i za ostale u Savezu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 19:27