StoryEditorOCM
Strani nogomethoće li na otok?

Engleski novinari predlažu: ‘Većina Engleza nije ni čula za njega, ali neka Igor Tudor preuzme Tottenham‘

Piše I. M.
8. svibnja 2023. - 13:04

Nakon što je Antonio Conte krajem ožujka dobio otkaz, privremeni trener Tottenhama postao je Ryan Mason. U Spursima su se nadali da je Talijan taj trener koji će započeti trofejnu eru svojim dolaskom, s obzirom na uspjehe koje je imao u Juventusu, Chelseaju i milanskom Interu. Međutim, nije se dogodilo ništa od toga.

Tottenham je u osmini finala ispao iz Lige prvaka protiv Milana, a ni u Premier ligi ne stoje najbolje, jer su tek šesti na tablici. Kako do ozbiljnih promjena mora doći, svjesni su u upravi kluba, ali i u medijima. Tako engleski portal Sporting life navodi nekoliko mogućih trenerskih opcija. Spominju se tri potencijalna imena: Julian Nagelsmann, Ange Postecoglou, ali i Igor Tudor.

Iako Sporting life piše kako većina navijača Tottenhama nije nikada ni čula za hrvatskog trenera, u tekstu ga hvale i smatraju idealnim izborom za Tottenham, pa tako dalje nastavljaju.

Marseille je trenutno drugi u Ligue 1, pet bodova iza vodećeg PSG-a. Već su dostigli svoj broj bodova iz prošle sezone pod vodstvom Jorgea Sampaolija, a ostalo je još pet utakmica do kraja prvenstva. Marseille je daleko najzanimljivija momčad za gledanje u Francuskoj s taktičkog stajališta, a sve to zahvaljujući Tudorovom treniranju i sposobnosti da izvuče vrijednost iz igrača u različitim ulogama. U Marseilleu koristi zadnju trojku gdje su krilni bekovi vitalni za napadačke nizove, bilo da se radi o stvaranju udaraca ili njihovom izvođenju. Mnogo je sličnosti između profila momčadi Spursa i Marseillea, što Tudora čini još intrigantnijim kao potencijalni izbor.

Karijere Mattea Guendouzija, Seada Kolašinca i Alexisa Sancheza oživljene su pod hrvatskim trenerom, a čini se da je to prošlo uglavnom nezapaženo. Samo je pitanje vremena kada će se to shvatiti, tako da... Zašto ne Spursi?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:23