StoryEditorOCM
Strani nogometotvoreno progovorio

Donedavni hajdukovac je bio velika želja Berlusconija: ‘Veliko mi je zadovoljstvo što sam zabio Villarrealu‘

Piše SPORT SD
20. srpnja 2023. - 17:03

Marco Fossati je u Hajduk stigao početkom 2021. godine iz Monze na posudbu kao velika želja tadašnjeg trenera Bijelih Paola Tramezzanija, a onda je u kolovozu iste godine i službeno potpisao ugovor.

Prvim danom srpnja mu je istekao ugovor i otada je Fossati slobodan igrač i u potrazi za novim klubom. Sada je 31-godišnjak popričao o svojoj dosadašnjoj karijeri s poznatim talijanskim novinarom Nicolom Schirom.

"Znam što sam postigao u posljednje dvije i pol godine. U zadnje dvije godine u Hajduku smo počinjali s treninzima sredinom lipnja i to mi se činilo prerano, a sada sam željan pronaći momčad i ponovno krenuti."

Otvorio se Fossati o svojim iskustvima u vremenu kojeg je proveo u Hajduku:

"Iz ovog iskustva sam puno naučio, dobio sam i europsko iskustvo. Dokle god ste u Italiji, osjećate kako je sve prigušeno i gotovo da percipirate strah od odlaska u inozemstvo.

U stvarnosti, otkrivate kulture, druge lige ili filozofije koje vas iznenade, kao što se meni dogodilo u Hajduku gdje sam upoznao povijesni i slavni klub. Imao sam priliku osvojiti dva hrvatska Kupa, igrati u pretkolu Konferencije i zabiti Villarrealu, što mi je veliko osobno zadovoljstvo. Serie A i Europa bili su neki od mojih snova kao mladom nogometašu."

Fossati je dio karijere proveo i u Monzi, u vrijeme kada je Silvio Berlusconi bio vlasnik kluba.

"Bio sam prvo pojačanje koje je doveo kao vlasnik Monze. Nikada ga nisam vidio bez osmijeha ili pozitivnosti kada je došao u svlačionicu. Bilo je zadovoljstvo vidjeti ga, uvijek je bio nasmijan u bilo kojoj situaciji. Njegov karakter i njegova priroda bili su inspirativni. Jednog dana nas je odveo u svoju vilu i obećao slike igračima koji skupe najmanje žutih kartona ili zabiju najviše golova. Imao je rijetku velikodušnost", rekao je Fossati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:12