StoryEditorOCM
Strani nogomettalijani pišu

‘‘Dobar, loš, zao‘ u režiji Brozovića. Ponaša se kao da je u spaghetti westernima‘: Zanimljiv komentar o ‘vatrenom‘

Piše SPORT SD
29. lipnja 2023. - 15:23

"Bilo da se radi o spaghetti westernima ili Tarantinovoj filmografiji, ‘meksička situacija‘ je jedan od najnapetijih trenutaka u filmskoj industriji. Tri osobe s oružjem nišane jedan u drugoga, a nitko ne može prvi napasti. U toj situaciji našao se ovih dana Inter nakon što je hrvatsku pat poziciju između Milana, Zagreba i Rijada izmislio Marcelo Brozović."

Tim riječima počinje komentar situacije oko hrvatskog nogometaša na portalu TuttoMercatoWeb, prenose Sportske novosti. Oko Brozovića je posljednjih dana u Italiji napisan veliki broj tekstova, a sve nakon što je Vatreni odlučio ne pristati na lukrativnu ponudu saudijskog Al Nassra od 20 milijuna eura po sezoni već je tražio dodatnih 10 milijuna eura godišnje.

TuttoMarcatoWeb objašnjava kako Inter odluku o prodaji Brozovića nije donio naglo već je ona sazrijevala tijekom vremena. Činjenica je kako je Calhanoglu odlično pokrio njegovu poziciju kada je Broz bio ozlijeđen te se on i Asllani nameću kao odlična kombinacija za vezni red. Uz to, odlaskom Vatrenog ‘Nerazzurri‘ bi uštedjeli i veliki novac kojeg bi mu isplatili s obzirom na to da mu važeći ugovor traje do 2026. godine, a tu je i 23 milijuna eura koliko je Al Nassr spreman platiti na ime odštete.

"No, Brozović je rekao ne. Jučer je Al Nassr imao još jedan, gotovo očajnički potez da ga uvjeri da prihvati milijune. Njihovi emisari su se uputili prema Brozovićevom domu da ga uvjere da kaže da. Rezultat? Neki izvori kažu da se Marcelo uopće nije htio s njima izravno susresti. Je li to istina ili ne, nije ni važno, ali činjenica je da njegova budućnost u Saudijskoj Arabiji trenutno ne izgleda uvjerljivo. Čini se da je rastanak s Interom neizbježan, ali on bi radije želio otići u Barcelonu gdje su ga Xavi i Deco prepoznali kao pojačanje. No, to ipak još nije dovoljno jer Barcelona još nije poslala svojeg čovjeka u Milan da se uvjeri kako je Brozović pravi čovjek da mu se podare ključevi veznog reda", piše TuttoMercatoWeb.

Talijanski medij podsjeća kako katalonski klub trenutno ne može ni registrirati Brozovića zbog kršenje financijskog fair-playa La Lige. Sve se čini kako je Hrvat odlučio čekati Barcelonu do nekog roka, a to predstavlja problem za Inter.

"Prodaja Brozovića omogućila bi Interu da potvrde dolazak Davida Fratessija iz Sassuola. Taj je posao praktično dogovoren, ali se čeka financijski priljev da bi se i službeno objavio, a iako trenutno ne postoje drugi klubovi koji bi se umiješali u posao oko Fratessija, odugovlačenje ‘Nerazzurra‘ bi moglo natjerati Sassuolo da potraži nove kupce. Barcelonino otezanje oko Brozovića povećava rizike oko tog posla‘.

Na kraju komentara se podsjeća i na ulogu koju Brozović igra svih ovih dana.

"Svaka dva ili tri dana on na društvenim mrežama podsjeća kako ga nitko ne može natjerati u koji klub će otići, ali i na činjenicu kako se na ekonomskoj razini malo toga mijenja kada dođemo do određene zarade pa mu saudijski milijuni ne predstavljaju previše. Zbog toga i uživa u pravoj filmskoj, napetoj situaciji koja mnoge izluđuje, a sve nas tjera da samo uzmemo kokice i pratimo što će se dogoditi", zaključuje TuttoMercatoWeb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 07:09