StoryEditor
Strani nogometništa od bonusa

Celta Bradariću uskratila deseti nastup, Hajduk ostao bez 500.000 eura

22. srpnja 2020. - 08:10
AFP

Ništa do 500.000 eura bonusa za Hajduk (i dodatne premije za igrača) čemu se Hajduk radovao u neka doba sezone vidjevši kako Celta iz Viga napreduje u borbi za opstanak u španjolskom prvenstvu, a Filip Bradarić dobro igra za njih.

Na kraju je Celta u dramatičnom raspletu posljednjeg kola španjolskog prvenstva doista ostala u ligi, ali kad se sve zbroji ove proljetne korona-sezone Filip Bradarić nije dosegao zbroj od potrebnih 10 nastupa za Celtu, pa da se bonus obračunava.

Zaustavio se na brojci – 9.

Pogađate, kao da je Nečastivi upleo prste, fali jedan nastup da se po ugovoru isplaćuje dodatni bonus za odštetu Hajduku, ali i premija igraču.

Nismo tako naivni

Možemo samo slegnuti ramenima i reći tako se namjestilo, ali nismo naivni. Dogodilo se isto ono što je davno pričao Blaž Slišković igrajući za Pescaru, imao je u ugovoru mnoge dodatke ako odigra 20 utakmica, a kad je stigao nadomak, mislimo čak do brojke 19... više nije ulazio u igru, preselili su ga na tribine.

I to je profi-nogomet. Celta je očito dobro iskalkulirala Filipovu minutažu, s time da se kao nastup računa i ta nedaća kad je bio isključen. Međutim, upadalo (nam) je u oči tijekom sezone:

– U gostima dobiju Real Sociedad sa 1:0, dobije ocjenu 8 i igrač je utakmice, a u idućoj ga nema u početnom sastavu;

– U Palma de Mallorki izgube 1:5, ali je Filip njihov najbolji igrač, u idućoj ga opet nema u početnom sastavu.

Igrao je odlično

Bonus nastup znači da je započeo utakmicu ili ušao s time da odigra više od 45 minuta. Samo minuta protiv Atletico Madrida i 25 minute kontra Osasune ostavili su ga bez bonusa, a igrao je ukupno vrlo dobro, što svjedoče izvješća i Celta ga sada želi otkupiti od Cagliarija. Sreća Celtina da su na kraju ostali u ligi.

– Nemam što prigovorit, oni mi kažu trener odlučuje o sastavu i tu prestaje svaka priča. Mogu samo biti iznenađen da sam neke utakmice ostao na klupi, makar bih prije toga dobro igrao. – kaže nam Filip Bradarić. 

– Ostali smo u dramatičnoj završnici, nama bod kod Espanyola, a pomogao nam je Real koji premda u slavlju i neopterećen nije izgubio kod Leganesa. Tako smo sačuvali dragocjenu prednost.

Rekao nam je da se brzo priviknuo na španjolski nogomet, volio bi ostati:

– Postoji opcija da me otkupe od Cagliarija, još uvijek se nisu izjasnili. Ja sam se snašao od prvog dana i bilo bi lijepo ostati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 05:15