StoryEditorOCM
Strani nogometloša sezona

Čak je i Xavi izgubio živce: Barceloni prekipjelo s najvećom zvijezdom

Piše Vito Tomas/SN
26. prosinca 2023. - 22:43

Kada je na ljeto prošle godine nakon duge transfer-sage stigao u Barcelonu, od Roberta Lewandowskog puno se očekivalo. Na početku je sve izgledalo obećavajuće, no s vremenom su i najveći fanovi Poljaka shvatili da to nije isti igrač koji je u Bayernu zabijao kao na traci.

Godinu i pol dana kasnije, Kataloncima je prekipjelo te od Lewandowskog zahtijevaju barem smanjenje plaće. Već i ptice na grani znaju da u Barceloni postoji velika financijska kriza te da su zbog toga brojni igrači bili prisiljeni na smanjenje svojih ugovora. Sada je na red došao i Lewandowski, a gledajući njegovu formu, u Barçi imaju razloga i motiva ulaziti u ovakav proces.

Španjolska radio postaja “Cadena Ser” u međuvremenu je otkrila detalje ugovora europskog prvaka s Bayernom. U prvoj sezoni 2022./23. neto plaća Lewandowskog iznosila je deset milijuna eura, u drugoj sezoni porasla je na 13 milijuna eura, a od iduće sezone 2024./2025. trebala je narasti na 16 milijuna eura. U eventualnoj četvrtoj godini plaća bi se ponovno trebala smanjiti na deset milijuna eura.

Očigledno je kako su u Barçi predviđali kako će Lewandowski s vremenom biti sve bolji te mu sukladno tomu namjeravali povećati plaću, no dogodilo se upravo suprotno. Lewandowski je, otkad je došao u Španjolsku, u silaznoj putanji te je njegova forma u obrnuto proporcionalnom odnosu s njegovom plaćom.

U prvoj je sezoni zabio 23 gola u 34 ligaške utakmice, no ove sezone tek je na osam postignutih golova. Razočarani su i navijači Blaugrane, a stvari su kulminirale u proteklim utakmicama. Kako je prenio AS, u tijesnoj 3:2 pobjedi protiv Almerije, Xavi je na poluvremenu vikao na svoje zvijezde i zamolio Lewandowskog: “Barem počni trčati kako treba!”

Nakon 18 kola Barcelona zaostaje sedam bodova za Real Madridom i Gironom i na četvrtom je mjestu izjednačena s Atléticom, pišu Sportske novosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:02