StoryEditorOCM
Strani nogometpljušte komplimenti

Brozović oduševio strane medije: ‘Bio je daleko najbolji igrač Intera, nije zaslužio izgubiti‘

Piše SPORT SD
11. lipnja 2023. - 12:17

Da su svi nogometaši Intera u subotu na stadionu Atatürk u Istanbulu bili na razini Marcela Brozovića, Inter bi danas vjerojatno slavio osvajanje Lige prvaka. Zaključak je to koji se nameće iz recenzija talijanskih i ostalih reportera nakon finala; većina njih je hrvatskog reprezentativca proglasila ponajboljim igračem utakmice, pišu Sportske novosti.

Na portalu Goal.com Brozović je čak zaradio osmicu, što je iznenađujuće visoka ocjena za igrača poražene momčadi. Autor Mark Doyle ističe da je bio "daleko najbolji igrač Intera" te da ga je bilo svugdje na terenu.

"Stalno je otimao posjed lopte te proigravao suigrače desno, lijevo i po sredini. Nije zaslužio biti na strani gubitnika, što je očito osjećao i sam, zbog čega je njegova frustracija pred kraj već proključala", stoji u opisnoj ocjeni novinara Goala.

Ugledna Gazzetta dello Sport ocijenila je Brozovića sa 6,5, što ga čini trećim najboljim članom Inzaghijeve momčadi, iza Dimarca i Acerbija koji su dobili sedmice.

"Inteligentnom izvedbom pokazao je da je zauzeo mjesto startera. Bio je istovremeno i vrhunski središnji branič, pomažući obrani, ali je i upravljao iznenađujuće visokim i progresivnim posjedom lopte (44%)", piše Gazzetta.

Istu ocjenu dobio je i od Alberta Polverosija, reportera Corriere dello Sporta.

"Radio je fantastičan posao u oduzimanju lopte i kreiranju novog posjeda. U drugom poluvremenu donio je momčadi kontinuitet."

Statistika pokazuje da je u poraženoj momčadi Brozović imao najviše točnih dodavanja (50), kao i najviše dodira s loptom (76). Iskazao se i s dva točna centaršuta, sedam osvojenih duela, pet uklizavanja, tri presječena dodavanja te jednom očišćenom opasnom loptom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:56