StoryEditorOCM
Strani nogometteške optužbe

Bombastično otkriće nizozemskih medija: hrvatski reprezentativac je ucijenjen prilikom transfera u Ajax?

Piše SPORT SD
21. rujna 2023. - 16:01

Sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat našao se pod istragom zbog transfera Borne Sose iz Stuttgarta, a istragu provodi sam nizozemski klub jer je Mislintat navodno bio u sukobu interesa.

Naime, hrvatski reprezentativac posljednjeg je dana ljetnog prijelaznog roka (1. rujna) prešao u Ajax za osam milijuna eura, a Mislintat je pregovarao s agentom koji ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke Matchmetrics GmbH. Riječ je o platformi koja služi za skautiranje sportaša, a Mislintat je s udjelom u vlasništvu od 35 posto najveći dioničar Matchmetricsa.

Agencija za zastupanje nogometaša AKA Global, koju vode Arthur Beck i Kerim Cerit, u lipnju je kupila tri posto dionica u Matchmetricsu za 161 tisuću eura, a Beck je izravno sudjelocao u pregovorima oko Sosinog transfera.

U Ajaxovom statutu stoji da sportski direktor ne smije odlučivati o pitanjima u kojima je u sukobu interesa, a nizozemski De Telegraaf danas je objavio da je Sosa prilikom pregovora praktički bio ucijenjen, odnosno da mu je promjena agenta postavljena kao uvjet za transfer.

"Prema više izvora iz Njemačke i Nizozemske, ali i prema onome što se može iščitati iz WhatsApp poruka koje su razmijenili Sosa i njegov donedavni menadžer Thies Bliemeister (CAA Stellar), Sosi prelazak iz Bliemeisterove u Beckovu agenciju postavljen kao uvjet za transfer. I to odlukom Mislinstata", piše De Telegraaf.

Radi se o jako ozbiljnim optužbama, zbog kojih bi se u cijelu priču mogle uključiti i vanjske institucije, a Ajax u međuvremenu još uvijek nije suspendirao Mislintata,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:09