StoryEditorOCM
Strani nogometNova sredina

Bivši reprezentativac Hrvatske i srebrni s Mundijala u Rusiji zamjena za nogometaša Hajduka

Piše F. V.
14. srpnja 2023. - 17:00

Tin Jedvaj (27) karijeru će nastaviti u grčkom Panathinaikosu. Bivši hrvatski reprezentativac vratio se s posudbe iz Al-Aina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima natrag u Lokomotiv iz Moskve, ali ne bi se trebao dugo zadržati u Rusiji.

Prema pisanju grčkih medija hrvatski stoper će se priključiti Panathinaikosu. Također bi trebala biti riječ o posudbi. Na taj način Jedvaj bi pojačao klub iz kojeg je ovog ljeta još jedan hrvatski stoper Zvonimir Šarlija kao slobodan igrač stigao u Hajduk. Jedvaj bi na posudbi trebao biti tijekom iduće sezone, prije svega kako bi pomogao Grcima u pokušaju ulaska u grupnu fazu Lige prvaka. Ruski klubovi su zbog invazije na Ukrajinu i dalje pod zabranom nastupanja u europskim kupovima.

Ovaj bivši igrač Dinama, Rome i Bayer Leverkusena koji je u svoje vrijeme bio jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa ispao je iz kruga reprezentativaca prije tri godine. Za Hrvatsku je debitirao još 2014. godine, a ukupno je upisao 26 nastupa i zabio dva pogotka, oba u okršaju Lige nacija sa Španjolskom u studenome 2018. godine (3:2 za Hrvatsku u Zagrebu). Ranije te godine s Hrvatskom je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Zadnji nastup za izabranu vrstu upisao je u 2:1 pobjedi Hrvatske u prijateljskom susretu kod Švicarske u listopadu 2020. godine. 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:14