StoryEditorOCM
Strani nogometnije razočaran

Bivši hajdukovac i Tudorov agent otkrio zašto je propao posao s Napolijem: ‘Novac mu nije bio na prvom mjestu...‘

Piše Marko Crnjak/SN
16. studenog 2023. - 10:53

Igor Tudor slovio je kao vodeći kandidat za klupu Napolija nakon što je Francuz Rudi Garcia službeno smijenjen po završetku 12. kola Serie A. Hrvatski trener našao se u konkurenciji nekolicine imena, pri čemu su talijanski mediji navodili Antonija Contea kao prvu želju aktualnog prvaka Italije, no iskusni stručnjak ih je odbio - pišu Sportske novosti.

Zatim se Tudor promovirao u favorita, mnogi su pisali da je novi posao za donedavnog trenera Marseillea praktički gotova stvar nakon što je viđen u Rimu, gdje je pregovarao s predsjednikom Napolija Aureliom De Laurentiisom. Međutim, Tudor i De Laurentiis nisu uspjeli uskladiti uvjete, pa je posao pripao Walteru Mazzarriju, 62-godišnjaku s velikim iskustvom u talijanskom nogometu, koji je od 2009. do 2013. već vodio Napoli u 182 susreta.

U potrazi za odgovorom na pitanje gdje je pošlo po zlu u pregovorima Tudora i De Laurentiisa, La Gazzetta dello Sport kontaktirala je Anthonyja Šerića, agenta našeg stručnjaka, koji će kazati da se glavna nesuglasica javila u vidu ponuđenog ugovora. Napoli bi, naime, Tudoru ponudio sedam mjeseci, odnosno držao ga do kraja sezone, a zatim na osnovu rezultata odlučio što dalje. Splićanin je imao drukčiju viziju.

image

Anthony Šerić

Vladimir Dugandžić/Cropix

- Tudor želi mjesto na kojem može završiti ciklus, odnosno ono gdje postoji projekt koji ga uključuje na duže vremensko razdoblje. On nikada ne bi prihvatio sedam mjeseci. Napoli nam je objasnio svoj stav i potrebe, a mi njima svoje. Nakon što smo razjasnili stvari, čekali smo obavijest hoće li Napoli odabrati Tudora na najmanje 18 mjeseci. Sedam mjeseci nije bila opcija, Tudor ima svoje principe, a tek onda razmišlja o novcu - kazao je Šerić, uz dodatak da o financijskim uvjetima nisu ni stigli pregovarati baš zato što opcija vođenja momčadi do kraja sezone nije bila poželjna treneru.

Određeno neslaganje možda se javilo i zbog same filozofije.

- Klub je želio trenera koji primjenjuje formaciju 4-3-3, raspravljalo se i kako razviti takvu igru. Oni su svjesni da trener poput Tudora donosi dinamičnu igru sa široko postavljenim bokovima - objasnio je agent Tudora, koji je inače okrenut varijacijama formacije koja podrazumijeva tri stopera.

Završno, pitali su ga je li Tudor u ovoj situaciji propustio dobru priliku.

- Igor je fenomenalan, u Italiji je u samom vrhu. Nije razočaran, bile su to samo dvije previše različite ideje da bi bile kompatibilne - zaokružio je Anthony Šerić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:17