StoryEditorOCM
Strani nogometJoš dobro i prošao

Bio je zvijezda Juventusa, svijet mu je bio pod nogama. Sad mu plijene imovinu, pao je na istoj stvari kao i Al Capone

Piše F. V.
20. listopada 2023. - 12:27

Bivša zvijezda Juventusa i Rome Mirko Vučinić proglašen je u Italiji krivim za utaju poreza.

Prema pisanju tamošnjih medija nekadašnji reprezentativac Crne Gore osuđen je na uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora. Nekoć pakleni napadač je ‘pao‘ zbog neplaćanja poraza u razdoblju od 2014. i 2017. godine kada je nastupao za Al Jaziru u Ujedinjenim Arapaskim Emiratima. Na teret mu se stavlja da nije prijavio prihod od šest milijuna eura u tom periodu. U Vučinićevoj obrani njegov odvjetnik je tvrdio da on tada nije bio financijski vezan za Italiju te da stoga nije bio ni dužan zarađeni novac prijaviti. Međutim, sud taj argument nije prihvatio.

Prijetila je Vučiniću kazna od čak tri godine zatvora, ali je zbog olakotnih okolnosti dobro prošao samo s uvjetnom kaznom. Zapljena njegove imovine je prema vijestima s Apenina već počela.

Naravno, ne spada Vučinić u to društvo, ali jedna od najpoznatijih javnih ličnosti koja je ‘pala‘ zbog utaje poreza bio je američki gangster Al Capone. Kada mu već nisu mogli dokazati brojna druga zlodjela, američke vlasti su ga svojedobno napokon smjestile iza rešetaka zbog neplaćanja poreza i to na čak 11 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:40