StoryEditorOCM

Bez golova u derbiju Torina i Juventusa, Jurić dobio crveni karton

Piše HINA
13. travnja 2024. - 23:49

Ni pobjednika ni golova nije bilo u gradskom derbiju nogometaša Torina, koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić i Juventusa. U prvom poluvremenu bolji je bio Juventus te je posebno prijetio preko Vlahovića. U šestoj minuti Vlahović je pogodio vratnicu, dok je nakon pola sata igre iz blizine i velike prilike, pogodio suparničkog vratara u nogu.

Torino gotovo da nije stvorio pravu priliku tijekom prvih 45 minuta, a možda je najbolju šansu imao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je bio neprecizan pri udarcu glavom.

Stvari su se na travnjaku promijenile u nastavku te je Torino postajao sve opasniji i bolji. U 60. minuti odličnu je šansu imao Sanabria, ali je njegov udarac obranio vratar Juventusa Szczesny.

Do kraja susreta s malo prilika zaprijetio je domaći igrač Yildiz, dok je u 87. minuti pocrvenio trener Torina Ivan Jurić zbog prigovora. U nadoknadi se u sjajnoj prilici našao igrač Torina Lazaro, ali je iz blizine promašio pobjedu protiv gradskog rivala. Vlašić je odigrao cijelu utakmicu za Torino.

Juventus je ostao na trećem, a Torino na devetom mjestu ljestvice.

U prvom subotnjem ogledu vrlo važnu pobjedu ostvarili su nogometaši Leccea, na domaćem terenu su svladali Empoli s 1-0. Tvrda utakmica odlučena je u samoj završnici, u 89. minuti. Pierotti je ukrao loptu te asistirao samom Sansoneu koji je lako pogodio prazna vrata.

Lecce je time ostvario tek drugu prvenstvenu pobjedu u posljednja dva mjeseca, kao i što je zabio prvi pogodak nakon tri utakmice bez gola. Isto tako, bili su to Lecceu vrlo važni bodovi za bijeg iz donjeg doma ljestvice, trenutačno je Lecce na 13. mjestu.

Empoli je u prošlom kolu pobijedio Torino nakon što je izgubio četiri dvoboja u nizu. Sada se vratio porazima te je i dalje u teškoj situaciji, na 16. mjestu ljestvice. Empoli je na ovom susretu poveo već u petoj minuti golom Cerrija, ali je gol poništen nakon VAR provjere. Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić je odigrao cijelu utakmicu za Lecce.

Nogometaši Bologne još su jednom propustili pobijediti u talijanskoj Serie A i time učvrstiti svoju poziciju koja vodi prema Ligi prvaka iduće sezone, odigrali su na domaćem terenu 0-0 protiv Monze u 32. kolu.

U prošlom kolu Bologna je na gostovanju kod Frosinonea odigrala 0-0 te sada uz utakmicu više ima prednost od četiri boda u odnosu na Romu. Monza je ostala na 11. mjestu.

Kroz cijelu utakmicu Bologna je bila bolja, pogotovo u drugom poluvremenu. No, domaći igrači su se ispromašivali, kao i što je svoju večer imao odlični vratar Monze Di Gregorio.

Hrvatski nogometaš Nikola Moro ostao je kroz cijelu utakmicu na domaćoj klupi za pričuve.

Nedjeljni parovi ovog kola su Napoli - Frosinone, Sassuolo - Milan, Udinese - Roma i Inter - Cagliari, dok su posljednje dvije utakmice na programu u ponedjeljak. Sastaju se Fiorentina - Genoa i Atalanta - Verona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:09