StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Benfica slavila protiv Porta, Ramos autogolom donio pobjedu Barceloni

Piše Hina
29. rujna 2023. - 23:26

U najvećem derbiju portugalskog nogometa Benfica je na stadionu Luz pred 62.247 gledatelja pobijedila Porto sa 1-0, a za domaći sastav više od sat vremena je igrao hrvatski reprezentativac Petar Musa.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 19. minuti kada je Porto ostao s igračem manje. Fabio Cardoso je kao zadnji čovjek obrane oborio Davida Neresa i sudac Joao Pedro Pinheiro mu je odmah pokazao crveni karton.

U 31. minuti gosti su tražili kazneni udarac nakon starta golmana Anatolija Trubina nad Mehdijem Taremijem, no sudac je procijenio kako je intervencija ukrajinskog vratara bila ispravna.

Porto je u 35. minuti umalo ostao bez još jednog igrača nakon što je David Carmo oborio Rafu. Sudac je pokazao žuti karton, a nakon provjere VAR-a ipak je ostao pri svojoj odluci, premda je situacija bila slična kao i kod prvog isključenja.

Pitanje pobjednika razriješeno je u 68. minuti golom Angela di Marije. Neres je s lijeve strane prizemno ubacio u kazneni prostor do Di Marije koji je odmah pucao, a lopta je na putu do gola pogodila Wendella prevarivši vratara Dioga Costu.

Hrvatski reprezentativac Petar Musa igrao je za Benficu do 66. minute.

Benfica sada vodi na ljestvici sa 18 bodova iz sedam susreta, Sporting ima dva boda manje i susret manje, dok je Porto treći sa 16 bodova.

U derbiju osmog kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na Olimpijskom stadionu pobijedila Sevillu sa 1-0 preuzevši barem privremeno vrh Primere.

Susret je odlučio autogol Sergija Ramosa u 76. minuti.

Ramos je do tada bio jedan od boljih igrača u gostujućim redovima, no u 76. minuti jednostavno nije imao sreće. Ferran Torres je s lijeve strane ubacio na suprotnu stativu do Laminea Yamala koji je glavom spustio loptu pred gol, a Ramos je nes(p)retno zabio u vlastitu mreže.

Barcelona je i do gola bila bolja, no nije uspjela probiti vrata Norvežanina Orjana Nylanda.

Korak do vodstva domaćin je bio i u 22. minuti kada je Joao Felix primio loptu u šesnaestercu i oštro pucao. Međutim, lopta je pogodila prečku. U 34. minuti je zaprijetio Raphina, a u 40. minuti i Fermin Lopez, no Nyland je oba puta bio spreman.

U 57. minuti se okušao i Gavi, a u 71. minuti i Robert Lewandowski, ali bez učinka. Nakon što je primila gol, Sevilla se posve otvorila jurnuvši po izjednačenje, ali nije uspjela.

Za Sevillu je cijeli susret igrao Ivan Rakitić koji je u 16. minuti umalo zabio za vodstvo gostiju, ali je Marc Andr ter Stegen obranio udrac bivšeg hrvatskog reprezentativca.

Barcelona je ovom pobjedom preuzela vrh ljestvice sa 20 bodova, bod manje i susret manje ima Girona, dok je na trećem mjestu Real Madrid sa 18 bodova i susretom manje. Sevilla je na 12. mjestu sa sedam bodova.

U prvom susretu sedmog kola francuskog nogometnog prvenstva Lens je na gostovanju pobijedio Strasbourg sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je Elye Wahi u 16. minuti utakmice.

Lens je ovom pobjedom napustio zonu ispadanja skočivši na 13. mjesto sa sedam bodova, dok je Strabourg na šestoj poziciji sa 10 bodova.

U vodstvu je Brest sa 13 bodova ispred Nice sa 12 i PSG-a sa 11 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:41