StoryEditorOCM
Strani nogometsve se zna

Bayern pronašao trenera: Fabrizio Romano potvrdio ime čovjeka koji preuzima klupu posrnulih Bavaraca

Piše SPORT SD
25. svibnja 2024. - 14:47

Izgleda da je Bayern München pronašao nasljednika Thomasa Tuchela na klupi, a najpoznatiji nogometni insajder na svijetu, Talijan Fabrizio Romano, javlja da je to Vincent Kompany.

Riječ je o bivšem belgijskom reprezentativcu i kapetanu Manchester Cityja, koji od ljeta 2022. sjedi na klupi Burnleyja. Bavarci će engleskom drugoligašu na ime odštete isplatiti 12 milijuna eura, a Kompany će potpisati ugovor na tri godine. Koliko će zarađivati u Bayernu, još uvijek nije poznato.

Bavarci su ove sezone doživjeli debakl u svim natjecanjima, jer su sezonu završili kao trećeplasirana momčad Bundeslige, s bodom zaostatka za drugoplasiranim Stuttgartom i čak 18 za osvajačem Bayerom iz Leverkusena, koji vodi Xabi Alonso. U Ligi prvaka su put završili u polufinalu, i to tako što su protiv Reala vodili do 88. minute uzvratnog susreta, a onda u razmaku od tri minute primili dva gola.

image
AFP

Da stvar za njih bude gora, u domaćem kupu su ispali još u šesnaestini finala od trećeligaša Saarbruckena.

Kompany je kao igrač nastupao za Anderlceht, HSV i već spomenuti CIty, u kojem je igrao 11 godina. Karijeru je završio u Anderlechtu, koji je jednu sezonu vodio kao igrač/trener, a onda dvije samo kao trener, prije nego se otisnuo na Otok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 07:23