StoryEditorOCM
Strani nogometpripremaju milijune

Arapi totalno poludjeli, stižu u Zagreb i ne vraćaju se bez Vatrenog. Ali, postoji jedan problem...

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
28. lipnja 2023. - 12:29

Marcelo Brozović trenutačno je najveća zvijezda ljetnog prijelaznog roka. Hrvatski reprezentativac je na izlaznim vratima Intera koji ga želi prodati u Saudijsku Arabiju, dok Brozović preferira transfer u Barcelonu. Kojoj je on prioritet za upražnjenu poziciju defenzivnog veznog koju je godinama držao Sergio Busquets, pišu Sportske novosti.

Al-Nassr, klub u kojem igra i veliki Cristiano Ronaldo, ipak ne odustaje od veznjaka Vatrenih. Barem tako tvrdi La Gazzetta dello Sport, koji u svom današnjem članku navodi kako slijede ključni sati glede Brozovićeve igračke budućnosti.

Inter je prihvatio ponudu Al-Nassra, ali je Brozović odbio ugovor koji bi mu donio 20 milijuna eura po sezoni. Zatražio je 10 milijuna više, nakon čega su se mnogi mediji požurili izvijestiti kako su se Saudijci povukli iz posla.

Ipak, Talijani tvrde da je Al-Nassr još uvijek itekako u igri za dovođenje 30-godišnjeg Hrvata, te su da predstavnici saudijskoga kluba na putu prema Zagrebu kako bi uvjerili Brozovića da ipak prihvati njihovu ponudu!

Bit će to posljednji pokušaj Saudijaca u namjeri da privuku Brozovića u svoju naftom bogatu zemlju koja se kroz ogromna ulaganja u najpopularniji sport želi otvoriti svijetu.

Gazzetta još navodi kako je Al-Nassr s Interom dogovorio odštetu od 23 milijuna eura. Ali, problem Saudijcima predstavlja činjenica da se Brozoviću i dalje igra  na visokoj europskoj razini što mu Barcelona može omogućiti ako u svom proračunu za plaće oslobodi mjesta prodajom ili otpuštanjem nekolicine igrača s visokim ugovorima. Pritom je mali problem u tome što Inter ne pristaje na razmjenu igrača, a Barcelona može ponuditi oko 17 milijuna eura odštete.

Trener katalonskog velikana Xavi Hernandez je već navodno zvao Brozovića ne bi li ga uvjerio na dolazak, a s istom misijom u hrvatsku metropolu stižu i Arapi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:29