StoryEditorOCM
Ostalood 19.30 sati

Splitski derbi uoči svetog Duje: Torcida kontra Splita na Gripama, cilj je povratak u elitni razred hrvatskog futsala

Piše Ivan Renić
5. svibnja 2023. - 08:39

Splitski derbi uoči Svetog Duje! Torcida kontra Splita na Gripama, večeras od 19.30. Cilj je isti – povratak u elitni razred hrvatskog futsala. Torcida se lani nakon 11 godina vratila u Prvu ligu. U povratničkoj sezoni završili su na devetom mjestu. Bilo je puno uspona i padova, no spasili su se direktnog ispadanja. Zadnja je pozicija pripala još jednom splitskom klubu Universitasu, a Torcida je otišla u Ligu za popunu.

U prvom su kolu pobijedili Novu Gradišku sa 6:4, a onda izgubili od Uspinjače Gimke s 2:3. Drugi su odmah iza Splita s tri boda. A Split? Kako i sami kažu na svojim stranicama, traže povratak na staze stare slave! Riječ je o našem najtrofejnijem klubu koji protekle tri godine nije bio član prvoligaškog društva. U ovoj sezonu osvojili su prvo mjesto u Drugoj ligi – jug što im je donijelo plasman u Ligu za popunu.

Na dobrom su putu da se vrate gdje im je i mjesto. U prve dvije utakmice uzeli su četiri boda. S 2:0 su bili bolji od Uspinjače, a onda na Gripama remizirali s Novom Gradiškom (3:3). Na put u trećem kolu nisu morali. Formalno je domaćin Torcida, ali mjesto radnje su Gripe.

Pred nama je “El Clasico” splitskog futsala. Lani su u međusobnim okršajima odlučivali o prvaku Druge lige jug, a sada oba kluba imaju priliku vratiti se među prvoligaše. Split opet želi dva kluba u najjačem razredu hrvatskog futsala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:36