StoryEditorOCM
Ostalonajbolje iz Europe

Split ovog srpnja postaje centar studentskog futsala, Poljud i Gripe ugostit će sportski spektakl

Piše Iva Majić
7. srpnja 2023. - 12:55

U grad sunca, mora, i sporta, ovog ljeta osim turista, dolaze i najbolje studentske futsal ekipe. Split je domaćin 11. Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu, pa će tako najveći sportski događaj u gradu pod Marjanom u srpnju okupiti međunarodnu akademsku zajednicu...

Ukupno je 32 ekipe, 20 u muškoj te 12 u ženskoj kategoriji, a vrijeme radnje je od 18. do 26. srpnja 2023. godine. Futsal spektakl će ugostiti dvorane na Gripama i na Poljudu. Uz dolazak više od 700 sudionika, posebno ćemo pratiti hrvatske predstavnike: Sveučilište u Splitu (Ž i M), Veleučilište Edward Bernays (M) te Sveučilište u Zagrebu (Ž i M), ujedno i aktualne prvake prošlogodišnjih Europskih sveučilišnih igara u Poljskoj.

Jedna od dvorana koja će ugostiti natjecatelje je i “Mala dvorana“, u kojoj se već se osjeti jaka želja i strast za što boljim rezultatom splitskih studenata. Iako je riječ o sveučilišnoj momčadi, u stručnom stožeru su profesionalci, a igrači redom iz klubova Elitne i Prve hrvatske malonogometne lige.

Duško Martinac izbornik je domaće momčadi, iz Splita, a ujedno je i pomoćnik izbornika hrvatske seniorske futsal reprezentacije. Ispričao je kako teku zadnji dani pred veliko natjecanje i što očekuje od svoje momčadi.

- Otprilike dva tjedna priprema je iza nas. Polako slažemo ekipu i kako vrijeme bude odmicalo sve će biti jasnije. Imamo širi popis od 20 igrača koji konkuriraju za 14 mjesta koje ćemo u konačnici prijaviti za samo natjecanje. Mislim da imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača, ali sve to skupa treba povezati u jednu cjelinu. Želja mi je da momčad bude energična na terenu, gladna pobjede i uspjeha. U isto vrijeme, očekujem da će biti ponizni i skromni van terena, tako i u najavama. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo na kraju vidjeti gdje će nas to dovesti, rekao je Martinac pa poslao poruku i navijačima:

- Pozvao bih sve ljubitelje futsala u Splitu i okolici da dođu na utakmice Europskog prvenstva te podrže splitske studente u njihovim nastupima. Obećavamo borbu za svaku loptu i vjerujemo da je uz domaću publiku sve moguće, zaključio je izbornik domaće momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 03:29