StoryEditorOCM
Ostalopodvig za pamćenje

Pucat‘ će mačkule: Sinjani u dramatičnom dvoboju svladali splitsku Nadu i uzeli duplu krunu u povijesnoj sezoni

Piše Mišo Gulić
20. svibnja 2023. - 17:16

Ragbijaši Sinja slavili su protiv Nade u finalu Kupa i tako stigli do duple krune u ovoj sezoni, što je bio šlag na povijesnu sezonu koja ostaje zlatnim slovima zapisana u knjige sinjskih sportskih postignuća.

Čast da podigne pehar pripala je Ivici Jukiću koji je svoje prve korake napravio daleke 1998. godine, a trofejnu sezonu i ovaj trenutak odabrao je kao kraj karijere. Reklo bi se, bolje ne može, a još prepun dojmova na kraju je kazao:

- Punih 25 godina provedenih s ovim ljudima u ovom klubu nešto je najljepše što sam mogao poželjeti u životu. Poseban je ovo trenutak za mene i za naš klub, a sada idemo slaviti. Sinj može biti samo bolji u budućnosti, ovo su naše godine.

Prvih 15-ak minuta bilo je prilično kaotično, dosta toga se događalo što baš i nije u duhu same igre. Rezultat svega bili su žuti kartoni Žigi (10. minuta) i Antiću (24. minuta), ali i crveni kapetanu Sinja Pavloviću (12. minuta). Nada je osam minuta imala dva igrača više, što je iskoristila i povela skorom Korduna i pretvaranjem Plazibata.

image
Jakov Prkić/Cropix

Sinj se u narednom periodu nije dao obeshrabriti, deficit na terenu se i nije previše osjetio, tako da je zgoditak "visio" na drugoj strani. Žuti Antića donio je kazneni skor za Sinj, čime je rezultat bio izjednačen (7:7), a do kraja poluvremena domaća je momčad preokrenula pogođenom kaznom Lerotića te kasnije u posljednjim trenutcima skorom Majića uz pretvaranje Lerotića za 17:7 na poluvremenu.

Nastavak je očekivano ponudio pravu dramu. Sinj je čak imao dominaciju, čistu situaciju iz kazne nije pogodio Lerotić, a kasnije je Nada pojačala i stigla do zgoditka kojeg je u 72. minuti postigao Šolić, a pretvorio je Plazibat za 17:14. Iako je do kraja ostalo osam minuta, Nada nije uspjela doći do preokreta pa se uz prepune tribine feštalo na sinjskoj strani.

Semafor

Sinj - Nada 17:14 (17:7)

Sinj - SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić. Gledatelja: 800

Sudac: Ivan Zelić (Zagreb)

Sinj: Žigo, Brčić, Jukić, M. Miloš, Tomić, Majić (5), T. Miloš, Brčić-Šušak, Kovačić, Lerotić (12), Lucić, Grčić, Prološčić, Filipović, Pavlović, Efendić, Mastelić, Reincke, Tomašević, Gašpar, Domazet, Mi. Šušnjara, Ma. Šušnjara.

Nada: Petera, Bibić, Kordun (5), Tomas, Perić, Popović, Jurlina, Svaguša, Antić, Plazibat (4), Šolić (5), Čorić, Rudić, Hrgić, Dodoja, Čulić, Grubišić, Boko, Biuk, Delo, Starčević, Barić, Marinović.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:45