StoryEditorOCM
OstaloDruženje s medijima

Poznati hotel domaćin je turnira u tenisu u kolicima, Maretić poručio: ‘Ovo će postati tradicija, uključite se u sport‘

Piše Ivan Renić
8. studenog 2023. - 16:54

Na terenima hotela Le Meridien Lav održava se turnir u tenisu u kolicima. U kongresnoj dvorani hotela upriličena je konferencija za medije na kojoj su dodijeljene nagrade najboljima, ali najavljen novi turnir. Hrvatska i Split su jako aktivni što se tenisa za osobe s invaliditetom tiče. Potvrdili su to i igrači iz brojnih europskih zemalja.

Na konferenciji za medije bili su direktorica turnira Lorena Šipić, direktor i naš ponajbolji igrač Sven Maretić, predsjednik Splitskog sportskog saveza osoba s invaliditetom Mijo Bakić, sutkinja Antonia Dražić, a podršku je došao dati i najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić.

- Čast mi je što je Split domaćin međunarodnog turnira. Nadam se da je ovo početak duge tradicije i lijepe suradnje na ovoj lokaciji. Nadam se da će tjedan proći sa što manje kiše i da će tenisači uživati – kazala je Šipić.

image
Ivan Renić

Podijeljeni pehari

Dodijeljene su medalje najboljima. U muškom singlu najbolji je bio Nico Langmann. Drugo mjesto osvojio je Abou Konate, a treće Attila Farkaš. U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija je bila Abbie Breakwell.

Maretić je u znak zahvale uručio cvijeće sutkinji Dražić.

- Nismo slučajno izabrali hotel Lav. Njihovi sadržaji posebno su prilagođeni osobama s invaliditetom. Sve prepreke su glatko riješene i drago mi je da smo tu. Mislim da će ovaj turnir postati tradicija što se tiče parasporta. Imamo 13 klubova u Savezu, a svi imaju profesionalni i rekreacijski pogon. Nas je samo dvoje u tenis klubu, ali mislim da ćemo rasti. Ovakvi događaji doprinose rastu, potiču ostale. Nije važno je li natjecateljski ili rekreacijski, bitno je zdravlje. Također, važno je zbog uključivanja osoba s invaliditetom u život i sport – poručio je Maretić.

image
Tonči Vlašić
image
Tonči Vlašić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:32