stdClass Object ( [id] => 613802 [title] => Nikada nisu prodavali maglu: nekadašnje vaterpolske zvijezde POŠK-a već puno desetljeće su okupljeni u veteranski klub Magla [alias] => nikada-nisu-prodavali-maglu-nekadasnje-vaterpolske-zvijezde-posk-a-vec-puno-desetljece-su-okupljeni-u-veteranski-klub-magla [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ovo nije samo još jedna priča o sportskom klubu, o njegovim rezultatima, igračima. Ovo je priča o jednoj od najbitnijih stvari koju sport daje pojedincu i kolektivu i obratno. Ovo je priča o ljubavi prema sportu, suigraču, zajedništvu, poštovanju i ljubavi prema klubu iz kojeg si ponikao, svome gradu.

Priča o našem klubu ne počinje danom njegovog službenog osnivanja, prije točno deset godina. Ne ona počinje u drugoj polovici osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mjesto zbivanja Zenta, bazen POŠK-a. Tih osamdesetih godina prošlog stoljeća nije bilo moguće ne baviti se nekim sportom - balun, košarka, veslanje, plivanje, vaterpolo, judo, karate, stolni tenis, atletika....Skoro svako dijete u Splitu bavilo se nekim sportom pored toga što smo bili na ulici ili školskom. Uvijek smo bili u pokretu.

Tada se u neki od sportova išlo ili nakon testiranja koje bi proveli klubovi po školama ili po uputi nastavnika tjelesnog ili bi te povukao prijatelj iz ulice. Tako smo se i mi okupili na POŠK-a. Neki su trenirali plivanje pa po inerciji prešli na vaterpolo, neki su odmah došli na vaterpolo. Bilo nas je dosta. Svaki dan bazen je bio pun djece od jutra do mraka, što plivača, što vaterpolista. Nikome taj šušur nije smetao. Red se na bazenu znao i poštivao.

Naši treneri bili su i pedagozi, mentori i prijatelji, a trenirali su nas veliki ljudi i treneri; Davor Troskot, Momčilo Momo Ćurković, Neven Franceschi, Nikša Savin, Miro Trumbić, Neven Kovačević, Damir Polić, Vlaho Asić, Dragan Matutinović, Pero Bartičević, Vlado Trninić ... Nisu nas učili samo pravilima igre, tehnici, nabijali nam kondiciju nego su bili tu i kad ti treba savjet, pratili su nas i kroz školu i kroz određeno razdoblje života. A mi smo se kao ekipa našli. Nisu nam padali teško treninzi. Nije nas trebalo nagovarati za doći na treninge, bilo zimi, a pogotovo ne ljeti. Dolazili bi i po sat vremena prije treninga na bazen i ostajali i po sat i više iza treninga. Roditelji bi te doveli prvih par puta, poslije smo dolazili sami i ostajali. Nama je bazen POŠK-a, plato ispred bazena, Firule, bilo naše igralište i dnevni boravak. Bitno je bilo da je ekipa super, a ekipa je i danas takva.

Smijanje i zafrkancija u neograničenim količinama, ali i ozbiljnost kad treba. Nikome se roditelj nije brinuo gdje je, jer su znali gdje smo – na POŠK-a, a ako je trebalo zvalo bi se tetu Anu ili barba Milu i molilo da nas potjera doma. Ljeta su prolazila, godine, a mi smo rasli i fizički i pojedinačno i kao ekipa, a opet onaj duh zajedništva nikad nije nestajao. Od pionira do seniora rasli smo i kao igrači i kao ekipa, a to se vidjelo od prvih kategorija, medalje, prvenstva, kupovi, ako ne prvi onda među prva tri. Uvijek smo gurali jedan drugog, pomagali se, štitili i to traje i dan danas. Nismo se zadovoljavali prosjekom, ali se nismo ni opterećivali uspjehom.

Ideja za veteranskim klubom došla je spontano. Još kao adolescentima, gledajući svakodnevno ljeti na bazenu, ali i zimi, veterane kluba kako se druže, igraju, zabavljaju i nama je sinula ideja da bi jednog dana kada se ostavimo pravog vaterpola, mogli i mi tako družiti, ali imati baš svoj klub.

Ideju za ime nam je slučajno i ne misleći o tome dao naš tadašnji trener Vlado Trninić. Na prvu nam se ta ideja o imenu svidjela. Kako su godine prolazile, nismo se svi duže zadržali u seniorskom vaterpolu, ali neki od nas ostvarili su lijepe karijere u domaćem i inozemnom klupskom vaterpolu, ali i reprezentativnom. Okončanjem seniorskih karijera, svi su se zaposlili u svojim profesijama za koja su se školovali, a neki su postali vaterpolo treneri te tako na mlađe prenose svoje veliko znanje i iskustvo.

Inicijator realizacije davne ideje i njenog provođenja bila je ekipa rođena 1975. predvođena Marjanom Arapovićem koji je ujedno bio i prvi predsjednik našeg kluba. Ubrzo nakon osnutka pridružili su nam se i ostali naši dragi prijatelji, tako da je u klubu sada generacijska lepeza rođenih 1973. do 1985.godine. Jedan od osnovnih preduvjeta svakog tko pristupa klubu osim ljudskih kvaliteta, je da je bio član VK POŠK-a. Od samih početaka pa do danas jedan od osnovnih ciljeva našeg djelovanja pored sportskog je humanitarno djelovanje.

Klub ove godine slavi deset godina svog postojanja i kada se osvrnemo na to proteklo desetljeće, možemo biti ponosni. Jer ono što smo kao momci sanjali i zamišljali, danas zajedno i živimo. U sportskom djelu klub je redovni sudionik Hrvatske vaterpolske amaterske lige (koja postoji od sezone 2016/17) koju je ujedno osvojio dvaput u zadnje tri sezone i to u premijernoj sezoni 2016/17 i ove sezone 2018/19, a koja titula nam je posebno draga jer je završnica prvenstva odigrana u herojskom gradu Vukovaru.

Prošle 2018. godine sudjelovali smo po prvi put na Europskom veteranskom vaterpolskom prvenstvu u organizaciji LEN-e i osvojili drugo mjesto u kategoriji +40, osvajači smo regionalnog veteranskog vaterpolo turnira 2018. igranog u našem gradu, a ove godine smo bili drugi na istom turniru igranom u Herceg Novom (Crna Gora) koji je po brojnosti do sada bio najveći jer je okupio 16 momčadi s područja bivše države. Do osnutka i početka HVAL lige igrali smo Splitsku ligu u kojoj smo dva puta bili treći 2011,2012. te prvaci 2014. Pored navedenih prvenstava i liga sudjelujemo na mnogim domaćim i međunarodnim vaterpolo turnirima, a ove godine smo nedavno i osvojili 1. Međunarodni veteranski vaterpolo turnir u Biogradu n/m.

Kako je prethodno navedeno sudjelujemo, organiziramo i rado se odazivamo humanitarnim akcijama i turnirima. Zajedno s našim sportskim kolegama iz Veteranskog vaterpolskog kluba STARI AS Split (veterani Mornara) organizirali smo humanitarne akcije za Tonku Jerković (kćerku našeg sportskog prijatelja Vedrana Jerkovića) kao i za Dom Maestral.

Da bi Vam s lika bila malo jasnija za navesti je neke od naših članova i neka od njihovih postignuća; najveći uspjeh u povijesti POŠK-a – titulu Kupa prvaka osvojili Mario Oreb, Srđan Bradarić, Pero Trumbić, Višeslav Sarić, Dario Mužić, Ivan Katura, Nikša Jaić. Jakša Buljan i Mario Vuco su nastupajući za VK Jadran (Split) igrali 1998. godine antologijsko finale LEN Kupa protiv Partizana (Beograd, Srbija),

Kako ne spomenuti ljudske i igračke veličine poput Mirka Grljušića, Željka Ivaniševića, Mitje Travnikara, Borisa Miloševića, Denija Mandića, Darija Bojčića, Marina Franičevića, Tomislava Bosančića, Nikole Ćurkovića, Matea Jurića, Nebojše Kirigina, Ivana Pavičića, Marka Šimičića, Tonija Smirčića, Vladimira Vuce, Velimira Pivca, Danijela Lukovića, Ranka Kučasa, Petra Prezzija, Siniše Bradarića Šluje, Tomislava Čalušića, Leonarda Jurasa,Tonija Viličića, Marka Pavičića, te ne manje bitan nekad velika golmanska nada, a danas vrstan vaterpolo sudac Krešimir Milinović.

Magla danas ima tek 10 godina. Mi smo svoju dječačku ideju pretvorili u stvarnost koju živimo punim plućima i svim srcem i ne mislimo stati. Klub je neprofitna sportska organizacija. Sve troškove koji podrazumijevaju nabavku opreme, troškove putovanja, kotizacije sudjelovanja na domaćim i međunarodnim prvenstvima i turnirima kao i organizaciju treninga te održavanje opreme, financiramo iz članarine kluba te donacija i velikog volonterskog rada svih članova. Magla nije samo naša već i svih sadašnjih i budućih veterana POŠK-a. Ona je onaj zagubljeni mangupski duh Splita i "poškovaca" na koji se nisi mogao ljutiti već smijati i prihvatiti ga, pridružiti mu se. Duh koji se budi i raste.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => uz rub bazena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2019-07-15 18:56:12 [created_by] => 39435 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-07-15 18:57:38 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-07-15 18:12:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3135 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/07\/15\/EP KRANJ 2018.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/07\/15\/EP KRANJ 2018-2. MJESTO.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/07\/15\/PRVACI HVAL-2017.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/07\/15\/REGIONALNI PRVACI 2018.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/07\/15\/REGIONALNO HERCEG NOVI 2. MJESTO-2019..jpg","\/Archive\/Images\/2019\/07\/15\/VUKOVAR 2019 PRVACI-2.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/07\/15\/VUKOVAR 2019-PRVACI.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/07\/15\/VUKOVAR 2019-PRVACI-3.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/07\/15\/VVK MAGLA 2018.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/07\/15\/VVK MAGLA 2018-2.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["EP KRANJ 2018","EP KRANJ 2018-2. MJESTO","PRVACI HVAL-2017","REGIONALNI PRVACI 2018","REGIONALNO HERCEG NOVI 2. MJESTO-2019.","VUKOVAR 2019 PRVACI-2","VUKOVAR 2019-PRVACI","VUKOVAR 2019-PRVACI-3","VVK MAGLA 2018","VVK MAGLA 2018-2"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x622"},{"size0":"1280x720"},{"size0":"1260x840"},{"size0":"630x840"},{"size0":"960x720"},{"size0":"960x720"},{"size0":"1280x720"},{"size0":"1119x840"},{"size0":"1024x768"},{"size0":"1024x768"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38836330 Threads: 4 Questions: 7128930048 Slow queries: 3312073 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609145076 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/nikada-nisu-prodavali-maglu-nekadasnje-vaterpolske-zvijezde-posk-a-vec-puno-desetljece-su-okupljeni-u-veteranski-klub-magla-613802 [printLink] => /sport/ostalo/nikada-nisu-prodavali-maglu-nekadasnje-vaterpolske-zvijezde-posk-a-vec-puno-desetljece-su-okupljeni-u-veteranski-klub-magla-613802?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 395476 [name] => vaterpolo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vaterpolo [link] => /tag/vaterpolo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 138793 [name] => pošk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => posk [link] => /tag/posk ) [2] => stdClass Object ( [id] => 358635 [name] => magla [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => magla [link] => /tag/magla ) [3] => stdClass Object ( [id] => 305747 [name] => veterani [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => veterani [link] => /tag/veterani ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => uz rub bazena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nikada nisu prodavali maglu: nekadašnje vaterpolske zvijezde POŠK-a već puno desetljeće su okupljeni u veteranski klub Magla [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-23-24-09-39435 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/EP KRANJ 2018.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => EP KRANJ 2018 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/EP KRANJ 2018.jpg [title] => EP KRANJ 2018 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/EP KRANJ 2018-2. MJESTO.jpg [title] => EP KRANJ 2018-2. MJESTO ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/PRVACI HVAL-2017.jpg [title] => PRVACI HVAL-2017 ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/REGIONALNI PRVACI 2018.jpg [title] => REGIONALNI PRVACI 2018 ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/REGIONALNO HERCEG NOVI 2. MJESTO-2019..jpg [title] => REGIONALNO HERCEG NOVI 2. MJESTO-2019. ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/VUKOVAR 2019 PRVACI-2.jpg [title] => VUKOVAR 2019 PRVACI-2 ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/VUKOVAR 2019-PRVACI.jpg [title] => VUKOVAR 2019-PRVACI ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/VUKOVAR 2019-PRVACI-3.jpg [title] => VUKOVAR 2019-PRVACI-3 ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/VVK MAGLA 2018.jpg [title] => VVK MAGLA 2018 ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/07/15/VVK MAGLA 2018-2.jpg [title] => VVK MAGLA 2018-2 ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Ovo nije samo još jedna priča o sportskom klubu, o njegovim rezultatima, igračima. Ovo je priča o jednoj od najbitnijih stvari koju sport daje pojedincu i kolektivu i obratno. Ovo je priča o ljubavi prema sportu, suigraču, zajedništvu, poštovanju i ljubavi prema klubu iz kojeg si ponikao, svome gradu.

Priča o našem klubu ne počinje danom njegovog službenog osnivanja, prije točno deset godina. Ne ona počinje u drugoj polovici osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mjesto zbivanja Zenta, bazen POŠK-a. Tih osamdesetih godina prošlog stoljeća nije bilo moguće ne baviti se nekim sportom - balun, košarka, veslanje, plivanje, vaterpolo, judo, karate, stolni tenis, atletika....Skoro svako dijete u Splitu bavilo se nekim sportom pored toga što smo bili na ulici ili školskom. Uvijek smo bili u pokretu.

Tada se u neki od sportova išlo ili nakon testiranja koje bi proveli klubovi po školama ili po uputi nastavnika tjelesnog ili bi te povukao prijatelj iz ulice. Tako smo se i mi okupili na POŠK-a. Neki su trenirali plivanje pa po inerciji prešli na vaterpolo, neki su odmah došli na vaterpolo. Bilo nas je dosta. Svaki dan bazen je bio pun djece od jutra do mraka, što plivača, što vaterpolista. Nikome taj šušur nije smetao. Red se na bazenu znao i poštivao.

Naši treneri bili su i pedagozi, mentori i prijatelji, a trenirali su nas veliki ljudi i treneri; Davor Troskot, Momčilo Momo Ćurković, Neven Franceschi, Nikša Savin, Miro Trumbić, Neven Kovačević, Damir Polić, Vlaho Asić, Dragan Matutinović, Pero Bartičević, Vlado Trninić ... Nisu nas učili samo pravilima igre, tehnici, nabijali nam kondiciju nego su bili tu i kad ti treba savjet, pratili su nas i kroz školu i kroz određeno razdoblje života. A mi smo se kao ekipa našli. Nisu nam padali teško treninzi. Nije nas trebalo nagovarati za doći na treninge, bilo zimi, a pogotovo ne ljeti. Dolazili bi i po sat vremena prije treninga na bazen i ostajali i po sat i više iza treninga. Roditelji bi te doveli prvih par puta, poslije smo dolazili sami i ostajali. Nama je bazen POŠK-a, plato ispred bazena, Firule, bilo naše igralište i dnevni boravak. Bitno je bilo da je ekipa super, a ekipa je i danas takva.

Smijanje i zafrkancija u neograničenim količinama, ali i ozbiljnost kad treba. Nikome se roditelj nije brinuo gdje je, jer su znali gdje smo – na POŠK-a, a ako je trebalo zvalo bi se tetu Anu ili barba Milu i molilo da nas potjera doma. Ljeta su prolazila, godine, a mi smo rasli i fizički i pojedinačno i kao ekipa, a opet onaj duh zajedništva nikad nije nestajao. Od pionira do seniora rasli smo i kao igrači i kao ekipa, a to se vidjelo od prvih kategorija, medalje, prvenstva, kupovi, ako ne prvi onda među prva tri. Uvijek smo gurali jedan drugog, pomagali se, štitili i to traje i dan danas. Nismo se zadovoljavali prosjekom, ali se nismo ni opterećivali uspjehom.

Ideja za veteranskim klubom došla je spontano. Još kao adolescentima, gledajući svakodnevno ljeti na bazenu, ali i zimi, veterane kluba kako se druže, igraju, zabavljaju i nama je sinula ideja da bi jednog dana kada se ostavimo pravog vaterpola, mogli i mi tako družiti, ali imati baš svoj klub.

Ideju za ime nam je slučajno i ne misleći o tome dao naš tadašnji trener Vlado Trninić. Na prvu nam se ta ideja o imenu svidjela. Kako su godine prolazile, nismo se svi duže zadržali u seniorskom vaterpolu, ali neki od nas ostvarili su lijepe karijere u domaćem i inozemnom klupskom vaterpolu, ali i reprezentativnom. Okončanjem seniorskih karijera, svi su se zaposlili u svojim profesijama za koja su se školovali, a neki su postali vaterpolo treneri te tako na mlađe prenose svoje veliko znanje i iskustvo.

Inicijator realizacije davne ideje i njenog provođenja bila je ekipa rođena 1975. predvođena Marjanom Arapovićem koji je ujedno bio i prvi predsjednik našeg kluba. Ubrzo nakon osnutka pridružili su nam se i ostali naši dragi prijatelji, tako da je u klubu sada generacijska lepeza rođenih 1973. do 1985.godine. Jedan od osnovnih preduvjeta svakog tko pristupa klubu osim ljudskih kvaliteta, je da je bio član VK POŠK-a. Od samih početaka pa do danas jedan od osnovnih ciljeva našeg djelovanja pored sportskog je humanitarno djelovanje.

Klub ove godine slavi deset godina svog postojanja i kada se osvrnemo na to proteklo desetljeće, možemo biti ponosni. Jer ono što smo kao momci sanjali i zamišljali, danas zajedno i živimo. U sportskom djelu klub je redovni sudionik Hrvatske vaterpolske amaterske lige (koja postoji od sezone 2016/17) koju je ujedno osvojio dvaput u zadnje tri sezone i to u premijernoj sezoni 2016/17 i ove sezone 2018/19, a koja titula nam je posebno draga jer je završnica prvenstva odigrana u herojskom gradu Vukovaru.

Prošle 2018. godine sudjelovali smo po prvi put na Europskom veteranskom vaterpolskom prvenstvu u organizaciji LEN-e i osvojili drugo mjesto u kategoriji +40, osvajači smo regionalnog veteranskog vaterpolo turnira 2018. igranog u našem gradu, a ove godine smo bili drugi na istom turniru igranom u Herceg Novom (Crna Gora) koji je po brojnosti do sada bio najveći jer je okupio 16 momčadi s područja bivše države. Do osnutka i početka HVAL lige igrali smo Splitsku ligu u kojoj smo dva puta bili treći 2011,2012. te prvaci 2014. Pored navedenih prvenstava i liga sudjelujemo na mnogim domaćim i međunarodnim vaterpolo turnirima, a ove godine smo nedavno i osvojili 1. Međunarodni veteranski vaterpolo turnir u Biogradu n/m.

Kako je prethodno navedeno sudjelujemo, organiziramo i rado se odazivamo humanitarnim akcijama i turnirima. Zajedno s našim sportskim kolegama iz Veteranskog vaterpolskog kluba STARI AS Split (veterani Mornara) organizirali smo humanitarne akcije za Tonku Jerković (kćerku našeg sportskog prijatelja Vedrana Jerkovića) kao i za Dom Maestral.

Da bi Vam s lika bila malo jasnija za navesti je neke od naših članova i neka od njihovih postignuća; najveći uspjeh u povijesti POŠK-a – titulu Kupa prvaka osvojili Mario Oreb, Srđan Bradarić, Pero Trumbić, Višeslav Sarić, Dario Mužić, Ivan Katura, Nikša Jaić. Jakša Buljan i Mario Vuco su nastupajući za VK Jadran (Split) igrali 1998. godine antologijsko finale LEN Kupa protiv Partizana (Beograd, Srbija),

Kako ne spomenuti ljudske i igračke veličine poput Mirka Grljušića, Željka Ivaniševića, Mitje Travnikara, Borisa Miloševića, Denija Mandića, Darija Bojčića, Marina Franičevića, Tomislava Bosančića, Nikole Ćurkovića, Matea Jurića, Nebojše Kirigina, Ivana Pavičića, Marka Šimičića, Tonija Smirčića, Vladimira Vuce, Velimira Pivca, Danijela Lukovića, Ranka Kučasa, Petra Prezzija, Siniše Bradarića Šluje, Tomislava Čalušića, Leonarda Jurasa,Tonija Viličića, Marka Pavičića, te ne manje bitan nekad velika golmanska nada, a danas vrstan vaterpolo sudac Krešimir Milinović.

Magla danas ima tek 10 godina. Mi smo svoju dječačku ideju pretvorili u stvarnost koju živimo punim plućima i svim srcem i ne mislimo stati. Klub je neprofitna sportska organizacija. Sve troškove koji podrazumijevaju nabavku opreme, troškove putovanja, kotizacije sudjelovanja na domaćim i međunarodnim prvenstvima i turnirima kao i organizaciju treninga te održavanje opreme, financiramo iz članarine kluba te donacija i velikog volonterskog rada svih članova. Magla nije samo naša već i svih sadašnjih i budućih veterana POŠK-a. Ona je onaj zagubljeni mangupski duh Splita i "poškovaca" na koji se nisi mogao ljutiti već smijati i prihvatiti ga, pridružiti mu se. Duh koji se budi i raste.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
EP KRANJ 2018 EP KRANJ 2018-2. MJESTO PRVACI HVAL-2017 REGIONALNI PRVACI 2018 REGIONALNO HERCEG NOVI 2. MJESTO-2019. VUKOVAR 2019 PRVACI-2 VUKOVAR 2019-PRVACI VUKOVAR 2019-PRVACI-3 VVK MAGLA 2018 VVK MAGLA 2018-2
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/nikada-nisu-prodavali-maglu-nekadasnje-vaterpolske-zvijezde-posk-a-vec-puno-desetljece-su-okupljeni-u-veteranski-klub-magla-613802 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=29ed3d91aa8f56d3ede4b58196445809c3ebeed5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nikada+nisu+prodavali+maglu%3A+nekada%C5%A1nje+vaterpolske+zvijezde+PO%C5%A0K-a+ve%C4%87+puno+desetlje%C4%87e+su+okupljeni+u+veteranski+klub+Magla&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fnikada-nisu-prodavali-maglu-nekadasnje-vaterpolske-zvijezde-posk-a-vec-puno-desetljece-su-okupljeni-u-veteranski-klub-magla-613802 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fnikada-nisu-prodavali-maglu-nekadasnje-vaterpolske-zvijezde-posk-a-vec-puno-desetljece-su-okupljeni-u-veteranski-klub-magla-613802 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => uz rub bazena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ostalouz rub bazena

Nikada nisu prodavali maglu: nekadašnje vaterpolske zvijezde POŠK-a već puno desetljeće su okupljeni u veteranski klub Magla

Piše PSD
15. srpnja 2019. - 20:12
EP KRANJ 2018

Ovo nije samo još jedna priča o sportskom klubu, o njegovim rezultatima, igračima. Ovo je priča o jednoj od najbitnijih stvari koju sport daje pojedincu i kolektivu i obratno. Ovo je priča o ljubavi prema sportu, suigraču, zajedništvu, poštovanju i ljubavi prema klubu iz kojeg si ponikao, svome gradu.

Priča o našem klubu ne počinje danom njegovog službenog osnivanja, prije točno deset godina. Ne ona počinje u drugoj polovici osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mjesto zbivanja Zenta, bazen POŠK-a. Tih osamdesetih godina prošlog stoljeća nije bilo moguće ne baviti se nekim sportom - balun, košarka, veslanje, plivanje, vaterpolo, judo, karate, stolni tenis, atletika....Skoro svako dijete u Splitu bavilo se nekim sportom pored toga što smo bili na ulici ili školskom....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 01:24