stdClass Object ( [id] => 259040 [title] => Hirscher treći put zaredom slavio na Sljemenu, Zubčić 15., Kostelić 18. [alias] => hirscher-treci-put-zaredom-slavio-na-sljemenu-zubcic-15-kostelic-18 [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => DRUGA VOŽNJA

20.26 -
Austrijanac Marcel Hirscher potvrdio je svoju dominaciju na sljemenskoj stazi i po treći put za redom (2013. i 2013., a 2014. godine se nije skijalo zbog manjak snijega) odnio je titulu "Snježnog kralja" sa zagrebačke gore pred više od petnaestak tisuća gledatelja.

Hirscher je dominantno odvozio utrke na Sljemenu, ni sa 81 stotinkom prednosti na kraju slavio ispred Nijemca Felixa Neureuthera, dok je treće mjesto na postolju zauzeo Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag. Ovom pobjedom Hirscher je postao najuspješniji austrijski slalomaš s 15 pobjeda.

- Doista nevjerojatno, pobijedio sam treći put za redom i to je sjajno - rekao je Hirscher.

Hrvatski reprezentativac Filip Zubčić osvojio bodove u slalomu i to na svojoj domaćoj stazi, ostvario najbolji rezultat zauzevši 15. mjesto s 3,10 sekundi zaostatka za pobjednikom Hirscherom. Nakon što je vrlo dobro odvozio prvu utrku i izborio se za 22. mjesta sa zaostatkom od 2,34 sekunde za vodećim Marcelom Hirscherom, a bio za šest stotinki bolji od Ivice Kostelića u drugom je nastupu još jednom popravio svoj rezultat.

-  Zadovoljan sam, možda sam bio i previše oprezan u donjem dijelu staze. Ipak super, osvojio sam prve bodove u slalomu pred domaćom publikom, to je bila prava motivacija. Najbolji su čuju se diljem staze – kazao je po ulasku u cilj Zubčić.

Ivica Kostelić je razočaran okončao utrku na Sljemenu, nakon prve vožnje u kojoj se prema vlastitom priznanju "osjećao kao Bambi na ledu" i u drugoj nije otišao do kraja. Nakon gornjeg dijela staze kojega je dobro prošao napravio je pogrešku, potom usporio i samo "odradio" donji dio staze. Bodovi su ipak uknjiženi, Kostelić je sa 4,15 sekunde zaostatka na kraju zauzeo 18. mjesto.

- Moram biti zadovoljan, svaki bod mi je dragocjen. Nadam se da mi ovo nije posljednji nastup u Zagrebu, mi nikada ne odustajemo - kazao je Kostelić po završetku utrke.

Hrvatska je Sljemenu imala šest predstavnika. Uz Zubčića i Kostelića, koji su bili u drugoj vožnji još četiri naša skijaša su nastupali na Crvenom spustu u prvoj utrci. Natko Zrnčić Dim je završio na 39. mjestu (+4.01), Elias Kolega je bio 48. (+5.49), Istok Rodeš na 49. poziciji (+5.85), dok Matej Vidović nije završio prvu vožnju.



Zubčić: Nema boljeg osjećaja od ovog

Hrvatski 21-godišnji skijaš Filip Zubčić je osvajanjem 15. mjesta na Crvenom spustu stigao do prvih slalomskih bodova u karijeri te rekao da "nema boljeg osjećaja od prvih bodova osvojenih na Sljemenu".

Prije 16 dana 21-godišnji Filip Zubčić iznenadio je skijaški svijet osvajanjem sedmog mjesta u veleslalomu u talijanskoj Alta Badiji. U utorak, u svom drugom sljemenskom nastupu, pred svojim navijačima, upisao se i među osvajače slalomskih bodova u Svjetskom kupu.

"Ovo je fenomenalno. Ući prvi put među 30 u slalomu ovdje, nema boljeg osjećaja. Čak sam sad možda i sretniji nego u Alta Badiji. Dobro, nisam sretniji, ali atmosfera je bila vrhunska. Nema bolje atmosfere, jer se od starta do cilja čuje kako ljudi urlaju sa strane. Hvala svima. Meni to ne odvlači pažnju, uvijek volim kad navijaju za mene. Napadao sam sve jače i jače, pogotovo u prvoj vožnji", rekao je presretni 21-godišnjak koji je odrastao pod Sljemenom, u zagrebačkim Mlinovima.

Dosad je u Svjetskom kupu osvajao bodove dvaput, oba puta u veleslalomu, ali rezultat na Sljemenu ga nije iznenadio.

"Meni je čak slalom bio jači kroz pripremni period i kroz posljednje dvije, tri godine. Tako da je meni ovo sasvim očekivano da sam napravio dobar rezultat i u slalomu."

Osim što je prvi put osvojio slalomske bodove, Zubčić je napravio još nešto što je do ove godine bilo nezamislivo. Postao je prvi Hrvat koji je u slalomskoj utrcio nadmašio Ivicu Kostelića. No, u tome je samo našao inspiraciju da čestita svojem idolu.

"Ivica je i dalje tu. On se i dalje bori, i sigurno će još skijati. Drago mi je da sam tu, da mu se držim uz bok. Sad sam ga prvi put pobijedio. No, on se bori sa svojim koljenom. To što on podnosi, to nitko ne može."

Ipak, i ovo je rezultat koji nagovještava smjenu generacija u hrvatskom muškom skijanju, ali Zubčić ne misli tako.

"Ne bih rekao da on polako odlazi, jer je u zadnjim intervjuima rekao da je još uvijek jako motiviran. Kad ode, to ćemo vidjeti. Ja sam uvijek spreman preuzeti ulogu vođe."

Skijaški cirkus ide dalje i ne ostavlja mogućnost Zubčiću za uživanje u sljemenskom rezultatu.

"Sutra ćemo ovdje trenirati veleslalom, a prekosutra idem u Adelboden. Nemam nikakav cilj, osim dobro skijati i pokušati ostvariti što bolji rezultat."

U Adelbodenu je Ivica Kostelić ostvarivao sjajne rezultate, a klasična veleslalomska staza odgovara i Zubčiću.

"To je još jedan maratonski veleslalom, dugačak i zahtjevan, tako da mi to sigurno odgovara. Navodno će biti ledeno i grbavo, što je super", zaključio je Zubčić s velikim osjehom na licu.

REZULTATI:
  
1. Marcel Hirscher (AUT)         1:55,96
   2. Felix Neureuther (NJE)          +0,81  
   3. Sebastian-Foss Solevaag (NOR)    1,04  
   4. Mattias Hargin (Šve)             1,39  
   5. Aleksander Horošilov (Rus)       1,46  
   6. Axel Baeck (Šve)                 1,59  
   7. Stefano Gross (ITA)              1,67  
   8. Fritz Dopfer (GER)               1,68  
   9. Jean-Baptiste Grange (FRA)       2,01
  10. Daniel Yule (Švi)                2,24  
  11. Jens Byggmark (Šve)              2,27  
  12. Anton Lahdenpera (Šve)           2,65  
  13. Victor Muffat Jeandet (FRA)      2,84
  14. Markus Larsson (Šve)             3,05  
  15. FILIP ZUBČIĆ (HRV)               3,10  
  16. Manfred Moelgg (ITA)             3,21  
  17. Andre Myhrer (Šve)               3,41
  18. IVICA KOSTELIĆ (HRV)             4,15
  19. Wolfgang Hoerl (AUT)             4,31
  20. Linus Strasser (Nje)             4,69
  21. Bernhard Niederberger (Švi)      5,18




UKUPNI POREDAK:
  
1. Marcel Hirscher (AUT)         676 bodova  
   2. Kjetil Jansrud (NOR)          624
   3. Dominik Paris (ITA)           405
   4. Felix Neureuther (Nje)        397
   5. Fritz Dopfer (Nje)            376
   6. Alexis Pinturault (FRA)       349
   7. Hannes Reichelt (AUT)         331
   8. Ted Ligety (SAD)              326
   9. Matthias Mayer (AUT)          262
   10. Victor Muffat Jeandet (FRA)  210
   56. FILIP ZUBČIĆ (HRV)            58
   89. IVICA KOSTELIĆ (HRV)          19
  129. NATKO ZRNČIĆ DIM (HRV)         1


POREDAK U SLALOMU:
  
1. Felix Neureuther (NJE)        320 bodova
   2. Marcel Hirscher (AUT)         316
   3. Fritz Dopfer (Nje)            188
   4. Aleksander Horošilov (Rus)    169
   5. Henrik Kristoffersen (NOR)    150
   6. Mattias Hargin (Šve)          136
   7. Sebastian-Foss Solevaag (NOR) 134
   8. Axel Baeck (Šve)              132
   9. Jens Byggmark (Šve)           116
  10. Stefano Gross (ITA)            92
  28. IVICA KOSTELIĆ (HRV)           18
  31. FILIP ZUBČIĆ (HRV)             16

Tiejk druge vožnje:

18.57 -
Marcel Hirscher opet je potukao konkrenciju! Austrijanac je s 81 stotinkom prednosti došao do trećeg slavlja na Sljemenu. Filip Zubčić završio je na 15. mjestu, a Ivica Kostelić na 18.

Mattias Hargin nije uspio prestići Neureuthera, tek je treći!

Chodounsky je bio predodređen za senzaciju dana, ali na kraju je odustao...

Felix Neureuther je preuzeo prvo mjesto s 23 stotinke prednosti ispred Becka. U startnoj kućici su još samo tri skijaša...

Niti Dopfer nije uhvatio Becka. Štoviše, tek je treći...

Rus Horošilov napravio je ogromnu pogrešku pred samim ciljem i na kraju završio iza Becka!

Sebastian-Foss Solevaag briljantno je odradio drugi lauf i preuzeo prvo mjesto!



Francuz nije dugo uživao kao vodeći, smijenio ga je novi Šveđanin. Axel Beck trenutačno je zasjeo na vrh.

Konačno smjena na vrhu - Jean-Baptiste Grange prešišao je Šveđane.

Moram biti zadovoljan, meni je svaki bod dragocjen. Nadam se da ovo nije moj posljednji nastup na Sljemenu. Moja obitelj sve je postigla borbom i mi ne odustajemo... - rekao je Ivica Kostelić.

Jako zadovoljan sam, ipak sam uzeo prve slalomske bodove pred najboljom publikom na svijetu! Cijeli početak sezone je fenomenalan. Prvi lauf sam odradio sjajno, puno sam riskirao i na kraju mi se isplatilo. - Drugi je bio OK, iako sam ovaj posljednji dio mogao i bolje odraditi - rekao je Filip Zubčić.

Na vrhu su dva Šveđanina - Byggmar i Lahdenperae.

Filip Zubčić je imao najbolja prva dva prolaza, ali na kraju je završio na drugom mjestu s 26 stotinki zaostaka.

Ivica Kostelić završio na trećem mjestu s 1,31 sekundom zaostatka. Imao je najbolje prolazno vrijeme na prvom prolazu, ali jedna greška ga je potpuno izbacila iz ritma...

Missillier je bio na korak od prvog mjesta, ali je pao pred samim ciljem.

Francuz Muffat-Jeandet iznenadio je sjajnim drugim laufom i preuzeo prvo mjesto.

Andre Myhrer s uvjerljivom prednošću zasjeo je na prvo mjesto.

Linus Strasser se spustio niz sljemensku stazu i otvorio drugi lauf!

PRVA VOŽNJA

17.06 -
Nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, gdje se u utorak okupilo oko 15.000 gledatelja, u vodstvu je austrijski skijaš Marcel Hirscher, a drugu vožnju izborili su Filip Zubčić i Ivica Kostelić.

Zubčić, koji je imao startni broj 57, je dobrom vožnjom stigao do 22. mjesta (+2.34), a bivši osvajač Svjetskog kupa i četverostruki olimpijski viceprvak Ivica Kostelić završio je na 24. poziciji (+2.40).

Hrvatska je imala šest predstavnika. Uz Zubčića i Kostelića, koji su bili među 30 najboljih koji idu u drugu utrku, Natko Zrnčić Dim je završio na 39. mjestu (+4.01), Elias Kolega je bio 48. (+5.49), Istok Rodeš na 49. poziciji (+5.85), dok Matej Vidović nije završio prvu vožnju, kao niti još 30 skijaša.

Druga vožnja na rasporedu je u 18,10 sati.

Rezultati prve vožnje;
   1. Marcel Hirscher (Aut)         57.26  
   2. Mattias Hargin (Šve)          +0.77
   3. David Chodounsky (SAD)        +0.79
   4. Felix Neureuther (Nje)        +0.87
   5. Fritz Dopfer (Nje)            +0.89
   6. Aleksander Horošilov (Rus)    +0.99
   7. Stefano Gross (Ita)           +1.19
   8. Sebastian Foss Solevaag (Nor) +1.22
   9. Daniel Yule (Švi)             +1.31
   10. Henrik Kristoffersen (Nor)   +1.38
   22. FILIP ZUBČIĆ (HRV)           +2.34
   24. IVICA KOSTELIĆ (HRV)         +2.40
   39. NATKO ZRNČIĆ DIM (HRV)       +4.01
   48. ELIAS KOLEGA (HRV)           +5.49
   49. ISTOK RODEŠ (HRV)            +5.85
       MATEJ VIDOVIĆ (HRV) nije završio utrku



Izjave:

- Drugoplasirani nakon prve vožnje Šveđanin Mattias Hargin (+0.77):

"Staza je teška, teža negoli sam mislio. Atmosfera je, kao i obično, sjajna, a mislim da će u drugoj vožnji biti još bolja".

- Treći nakon prve vožnje Amerikanac David Chodounsky (+0.79):

"Nadao sam se dobrom nastupu, ali ovo je bilo iznad svih očekivanja. Doista sam zadovoljan kako sam odradio prvu utrku. Nikome danas nije lako skijati, posebno mojim kolegama iz američke reprezentacije, nakon što su jučer dva američka skijaša poginula na treningu u Austriji kad se na njih sručila lavina. To je velika tragedija".

- Četvrti nakon prve vožnje Nijemac Felix Neureuther (+0.87):

"Nekako sam se loše osjećao, nisam mogao uhvatiti ritam i nisam zadovoljan prvim laufom. Staza je sjajna, ali teška i ledena.

- Peti nakon prve vožnje Nijemac Fritz Dopfer (+0.89):

Zrnčić-Dim: Jako sam sretan svojom vožnjom

Natko Zrnčić-Dim ni ovoga puta nije uspio izboriti mjesto među 30 najboljih u prvoj vožnji sljemenskog slaloma, ali je bio i više nego zadovoljan svojim prvim ovosezonskim slalomskim nastupom u Svjetskom kupu.

I kad je bio u najboljim slalomskim izdanjima, Natko Zrnčić-Dim nije imao sreće sa Sljemenom. U utorak je vozio svoj prvi ovosezonski slalom u Svjetskom kupu i još jednom promašio plasman u drugu vožnju, ovoga puta za samo 70 stotinki.

"Mislim da sam se na gornjem dijelu solidno odskijao. Imao sam dobar osjećaj, ali nisam znao koliko je to brzo. Prolazi u gornjem dijelu su bili dobri, ali nisam izdržao do kraja. Jedna pogreška na ulazu u slalomsku livadu i jedna na sredini ciljne strmine su me vjerojatno koštale ulaska u drugu vožnju", rekao je Natko Zrnčić-Dim koji je osvojio 39. mjesto u prvoj vožnji sa zaostatkom od četiri sekunde i jedne stotinke za Hirscherom i na kraju bio vrlo zadovoljan.

"Jako sam sretan s današnjom vožnjom i rezultatom. Očekivao sam solidan rezultat, a to nije morao biti ulazak u drugu vožnju. Mislim da mogu biti zadovoljan s četiri sekunde zaostatka za prvim i samo 70 stotinki do ulaska u drugu vožnju. To je dobar nagovještaj za Vail, ali prvenstveno za Wengen u kojem vozim alpsku kombinaciju, u kojoj mi treba i dobar spust i dobar slalom".

Zrnčić-Dim će prema Wengenu krenuti već u srijedu.

"Tamo me prvo čekaju utrke spusta za Europski kup, a onda cijeli program Svjetskog kupa."

Iako je i sam mogao biti među 30 najboljih, Zrnčić-Dim je bio iznimno sretan zbog rezultata Ivice Kostelića, a posebno zbog 22. vremena prve vožnje Filipa Zubčića.

"Što nas je više unutra, više će nas moći startati. Mi smo jedna mala reprezentacija, u kojoj jedni drugima želimo dobro i sreću. Samim time što je Filip ušao u drugu vožnju, ako uzme bodove, a ja se nadam da hoće, otvara mjesto i nama drugima."

Do cilja prve vožnje stigla su još dvojica hrvatskih reprezentativaca, 18-godišnjaci Elias Kolega i Istok Rodeš. Kolega je bio 47., a Rodeš 48. Kolega je bio brži za 36 stotinki i za Hirscherom zaostao 5 sekundii i 49 stotinki.

"Ne mogu reći da sam najzadovoljniji svojom vožnjom. Nije bilo loše, ali ima tu još dosta prostora za napredak. No, sa 18 godina, za prvi nastup u Svjetskom kupu je bilo OK. Ako ne ove, ali sljedeće godine, ako dobijem još koju priliku, može to još biti i puno bolje", rekao je Kolega koji je prvi put imao priliku čuti "huk sa Sljemena".

"Prije starta pokušavam ne previše razmišljati, zaboravim sve oko sebe. Fokusiram se na vožnju, a sve ostalo je sporedno. Osjećao sam se jednako cijelu stazu. Na zadnjoj vendi sam čuo huk navijača, ali nisam o tome previše razmišljao."



16.38
- Nakon što je 50 od 82 prijavljena skijaša odvozilo prvu vožnju slaloma u vodstvu je Austrijanac Marcel Hirscher, dok je Ivica Kostelić na 23. mjestu (+2.40).

Samo je šest skijaša završilo prvu vožnju s vremenskim razmacima unutar jedne sekunde. Drugi je Šveđanin Mattias Hargin (+0.77), a na trećem mjestu nalazi se Amerikanac David Chodounsky (+0.79), koji je sve iznenadio odličnim nastupom.

- Osjećao sam se kao Bambi na ledu. U ovom trenutku to je moja realnost. Nadam se da će vožnja biti dovoljna za ulazak u prvih 30. U ovom se trenutku moram zadovoljavati s malim ciljevima, izjavio je Ivica nakon što je završio prvu vožnju.

Ništa vedrije nije opisao ni svoju skijašku budućnost.

- Glupo mi je više govoriti o 15 operacija koje sam imao na koljenu. Nadam se da ću sezonu završiti među 30 najboljih u slalomu. O tome će ovisiti odluka o mojoj skijaškoj budućnosti.

Prvih 30 skijaša odvezlo je prvu vožnju. Ivica Kostelić je na 22. mjestu

Amerikanac Chodounsky senzacionalno je stigao do trećeg mjesta. Ivica je trenutno na 20. mjestu.

Na Sljemenu više od 15 tisuća gledatelja

Utrku muškog slaloma za Svjetski skijaški kup prati više od 15 tisuća gledatelja, a neki i dalje pristižu. Među njima je bio i premijer Zoran Milanović u društvu zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandre Švaljek i ministra zdravstva Siniše Varge, te brojnih drugih uglednih osoba iz političkog, kulturnog, gospodarskog, sportskog i javnog života Hrvatske.

Premijer Milanović nije želio davati izjave za medije, a predsjednik Republike Ivo Josipović iako najavljen nije se pojavio do početka utrke.

Uoči početka utrke održana je minuta šutnje za dvojicu američkih skijaša koji su jučer poginuli u lavini u Austriji, američka zastava u ciljnoj ravnini spuštena je na pola koplja, a američki skijaši oko ruku nosili su crne trake u znak žalosti.

Utrka muškog slaloma prenosi se u okviru Eurovizije u 25 zemalja, te na Eurosportu Europa i Azija.

Utrku prati 538 akreditiranih novinara i fotoreportera od kojih 203 strana.

Gledatelji zdušno bodre sve skijaše, a najviše naravno Hrvatske, među kojima posebice, najboljeg hrvatskog slalomaša Ivicu Kostelića.

15.48 - Ivica Kostelić za vodećim Hirscherom zakasnio je dvije sekunde i 40 stotinki. Najbolji hrvatski skijaš je na 16. mjestu. Odmah nakon prve vožnje Ivica Kostelić je rekao:

- Nisam baš zadovoljan. Staza je dosta skliska, no kako meni tako i drugima. Atmosfera je standardno fantastična.

Nakon prvih petnaest skijaša prvi je Hirscher, drugi je Hargin, a treći Neureuther...

Francuz Grange, pobjednik iz 2009., gornji dio staze je odradio sjajno, ali je u donjem djelu podbacio. Stigao je osmi

Rus Horošilov svojom energičnom vožnjom podigao je Sljeme na noge. No, više od petog mjesta nije mogao

Pobjednik iz 2011. godine Šveđanin Myhrer ima najveći zaostatak za Austrijancem

Vodeći slalomaš svijet Nijemac Neureuther je sporiji od Hirschera 87 stotinki

Norvežanina Kristoffersena je oprezna vožnja koštala velikog zaostatka. Kasnio je gotovo sekundu i pol

Nijemac Dopfer ima veliki zaostatak za Hirscherom - 89 stotinki!

Šveđanin Hargin bio je mnogo oprezniji od austrijskog dvojca, no nije dostigao vrijeme Hirschera. Austrijanac je bio brži 27 stotinki

Austrijanac Mario Matt je izletio već nakon nekoliko vrata.

JL, H, R. Radica
FOTO: GORAN MEHKEK / CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Marcel Hirscher [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => svjetski kup u zagrebu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-01-06 15:49:05 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-01-06 20:31:56 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-01-06 20:26:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4027 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2015\/01\/06\/AAA\/snjezna_kraljica189-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica194-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica191-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica188-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica187-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica185-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica184-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica182-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica179-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica172-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica161-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica157-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica138-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica130-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica126-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica123-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica54-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica52-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica51-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica47-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica46-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica42-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica41-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica40-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica39-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica37-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica33-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica25-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica21-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica18-060115.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/01\/06\/Sport\/kraljica\/snjezna_kraljica17-060115.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"800x533"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x518"},{"size0":"800x544"},{"size0":"800x560"},{"size0":"800x560"},{"size0":"800x531"},{"size0":"800x528"},{"size0":"800x528"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x600"},{"size0":"800x552"},{"size0":"420x629"},{"size0":"800x535"},{"size0":"420x629"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"420x629"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x540"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x533"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38733118 Threads: 5 Questions: 7120919482 Slow queries: 3308540 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608949615 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/hirscher-treci-put-zaredom-slavio-na-sljemenu-zubcic-15-kostelic-18-259040 [printLink] => /sport/ostalo/hirscher-treci-put-zaredom-slavio-na-sljemenu-zubcic-15-kostelic-18-259040?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 209147 [name] => snježnakraljica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => snjeznakraljica [link] => /tag/snjeznakraljica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 219219 [name] => ivicakostelić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivicakostelic [link] => /tag/ivicakostelic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 209395 [name] => MarcelHirscher [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marcelhirscher [link] => /tag/marcelhirscher ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Marcel Hirscher [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => svjetski kup u zagrebu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hirscher treći put zaredom slavio na Sljemenu, Zubčić 15., Kostelić 18. [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-18-43-57-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/01/06/AAA/snjezna_kraljica189-060115.jpg [galleryCount] => 31 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/01/06/AAA/snjezna_kraljica189-060115.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica194-060115.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica191-060115.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica188-060115.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica187-060115.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica185-060115.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica184-060115.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica182-060115.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica179-060115.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica172-060115.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica161-060115.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica157-060115.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica138-060115.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica130-060115.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica126-060115.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica123-060115.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica54-060115.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica52-060115.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica51-060115.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica47-060115.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica46-060115.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica42-060115.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica41-060115.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica40-060115.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica39-060115.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica37-060115.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica33-060115.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica25-060115.jpg [title] => ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica21-060115.jpg [title] => ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica18-060115.jpg [title] => ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/01/06/Sport/kraljica/snjezna_kraljica17-060115.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}DRUGA VOŽNJA

20.26 -
Austrijanac Marcel Hirscher potvrdio je svoju dominaciju na sljemenskoj stazi i po treći put za redom (2013. i 2013., a 2014. godine se nije skijalo zbog manjak snijega) odnio je titulu "Snježnog kralja" sa zagrebačke gore pred više od petnaestak tisuća gledatelja.

Hirscher je dominantno odvozio utrke na Sljemenu, ni sa 81 stotinkom prednosti na kraju slavio ispred Nijemca Felixa Neureuthera, dok je treće mjesto na postolju zauzeo Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag. Ovom pobjedom Hirscher je postao najuspješniji austrijski slalomaš s 15 pobjeda.

- Doista nevjerojatno, pobijedio sam treći put za redom i to je sjajno - rekao je Hirscher.

Hrvatski reprezentativac Filip Zubčić osvojio bodove u slalomu i to na svojoj domaćoj stazi, ostvario najbolji rezultat zauzevši 15. mjesto s 3,10 sekundi zaostatka za pobjednikom Hirscherom. Nakon što je vrlo dobro odvozio prvu utrku i izborio se za 22. mjesta sa zaostatkom od 2,34 sekunde za vodećim Marcelom Hirscherom, a bio za šest stotinki bolji od Ivice Kostelića u drugom je nastupu još jednom popravio svoj rezultat.

-  Zadovoljan sam, možda sam bio i previše oprezan u donjem dijelu staze. Ipak super, osvojio sam prve bodove u slalomu pred domaćom publikom, to je bila prava motivacija. Najbolji su čuju se diljem staze – kazao je po ulasku u cilj Zubčić.

Ivica Kostelić je razočaran okončao utrku na Sljemenu, nakon prve vožnje u kojoj se prema vlastitom priznanju "osjećao kao Bambi na ledu" i u drugoj nije otišao do kraja. Nakon gornjeg dijela staze kojega je dobro prošao napravio je pogrešku, potom usporio i samo "odradio" donji dio staze. Bodovi su ipak uknjiženi, Kostelić je sa 4,15 sekunde zaostatka na kraju zauzeo 18. mjesto.

- Moram biti zadovoljan, svaki bod mi je dragocjen. Nadam se da mi ovo nije posljednji nastup u Zagrebu, mi nikada ne odustajemo - kazao je Kostelić po završetku utrke.

Hrvatska je Sljemenu imala šest predstavnika. Uz Zubčića i Kostelića, koji su bili u drugoj vožnji još četiri naša skijaša su nastupali na Crvenom spustu u prvoj utrci. Natko Zrnčić Dim je završio na 39. mjestu (+4.01), Elias Kolega je bio 48. (+5.49), Istok Rodeš na 49. poziciji (+5.85), dok Matej Vidović nije završio prvu vožnju.



Zubčić: Nema boljeg osjećaja od ovog

Hrvatski 21-godišnji skijaš Filip Zubčić je osvajanjem 15. mjesta na Crvenom spustu stigao do prvih slalomskih bodova u karijeri te rekao da "nema boljeg osjećaja od prvih bodova osvojenih na Sljemenu".

Prije 16 dana 21-godišnji Filip Zubčić iznenadio je skijaški svijet osvajanjem sedmog mjesta u veleslalomu u talijanskoj Alta Badiji. U utorak, u svom drugom sljemenskom nastupu, pred svojim navijačima, upisao se i među osvajače slalomskih bodova u Svjetskom kupu.

"Ovo je fenomenalno. Ući prvi put među 30 u slalomu ovdje, nema boljeg osjećaja. Čak sam sad možda i sretniji nego u Alta Badiji. Dobro, nisam sretniji, ali atmosfera je bila vrhunska. Nema bolje atmosfere, jer se od starta do cilja čuje kako ljudi urlaju sa strane. Hvala svima. Meni to ne odvlači pažnju, uvijek volim kad navijaju za mene. Napadao sam sve jače i jače, pogotovo u prvoj vožnji", rekao je presretni 21-godišnjak koji je odrastao pod Sljemenom, u zagrebačkim Mlinovima.

Dosad je u Svjetskom kupu osvajao bodove dvaput, oba puta u veleslalomu, ali rezultat na Sljemenu ga nije iznenadio.

"Meni je čak slalom bio jači kroz pripremni period i kroz posljednje dvije, tri godine. Tako da je meni ovo sasvim očekivano da sam napravio dobar rezultat i u slalomu."

Osim što je prvi put osvojio slalomske bodove, Zubčić je napravio još nešto što je do ove godine bilo nezamislivo. Postao je prvi Hrvat koji je u slalomskoj utrcio nadmašio Ivicu Kostelića. No, u tome je samo našao inspiraciju da čestita svojem idolu.

"Ivica je i dalje tu. On se i dalje bori, i sigurno će još skijati. Drago mi je da sam tu, da mu se držim uz bok. Sad sam ga prvi put pobijedio. No, on se bori sa svojim koljenom. To što on podnosi, to nitko ne može."

Ipak, i ovo je rezultat koji nagovještava smjenu generacija u hrvatskom muškom skijanju, ali Zubčić ne misli tako.

"Ne bih rekao da on polako odlazi, jer je u zadnjim intervjuima rekao da je još uvijek jako motiviran. Kad ode, to ćemo vidjeti. Ja sam uvijek spreman preuzeti ulogu vođe."

Skijaški cirkus ide dalje i ne ostavlja mogućnost Zubčiću za uživanje u sljemenskom rezultatu.

"Sutra ćemo ovdje trenirati veleslalom, a prekosutra idem u Adelboden. Nemam nikakav cilj, osim dobro skijati i pokušati ostvariti što bolji rezultat."

U Adelbodenu je Ivica Kostelić ostvarivao sjajne rezultate, a klasična veleslalomska staza odgovara i Zubčiću.

"To je još jedan maratonski veleslalom, dugačak i zahtjevan, tako da mi to sigurno odgovara. Navodno će biti ledeno i grbavo, što je super", zaključio je Zubčić s velikim osjehom na licu.

REZULTATI:
  
1. Marcel Hirscher (AUT)         1:55,96
   2. Felix Neureuther (NJE)          +0,81  
   3. Sebastian-Foss Solevaag (NOR)    1,04  
   4. Mattias Hargin (Šve)             1,39  
   5. Aleksander Horošilov (Rus)       1,46  
   6. Axel Baeck (Šve)                 1,59  
   7. Stefano Gross (ITA)              1,67  
   8. Fritz Dopfer (GER)               1,68  
   9. Jean-Baptiste Grange (FRA)       2,01
  10. Daniel Yule (Švi)                2,24  
  11. Jens Byggmark (Šve)              2,27  
  12. Anton Lahdenpera (Šve)           2,65  
  13. Victor Muffat Jeandet (FRA)      2,84
  14. Markus Larsson (Šve)             3,05  
  15. FILIP ZUBČIĆ (HRV)               3,10  
  16. Manfred Moelgg (ITA)             3,21  
  17. Andre Myhrer (Šve)               3,41
  18. IVICA KOSTELIĆ (HRV)             4,15
  19. Wolfgang Hoerl (AUT)             4,31
  20. Linus Strasser (Nje)             4,69
  21. Bernhard Niederberger (Švi)      5,18




UKUPNI POREDAK:
  
1. Marcel Hirscher (AUT)         676 bodova  
   2. Kjetil Jansrud (NOR)          624
   3. Dominik Paris (ITA)           405
   4. Felix Neureuther (Nje)        397
   5. Fritz Dopfer (Nje)            376
   6. Alexis Pinturault (FRA)       349
   7. Hannes Reichelt (AUT)         331
   8. Ted Ligety (SAD)              326
   9. Matthias Mayer (AUT)          262
   10. Victor Muffat Jeandet (FRA)  210
   56. FILIP ZUBČIĆ (HRV)            58
   89. IVICA KOSTELIĆ (HRV)          19
  129. NATKO ZRNČIĆ DIM (HRV)         1


POREDAK U SLALOMU:
  
1. Felix Neureuther (NJE)        320 bodova
   2. Marcel Hirscher (AUT)         316
   3. Fritz Dopfer (Nje)            188
   4. Aleksander Horošilov (Rus)    169
   5. Henrik Kristoffersen (NOR)    150
   6. Mattias Hargin (Šve)          136
   7. Sebastian-Foss Solevaag (NOR) 134
   8. Axel Baeck (Šve)              132
   9. Jens Byggmark (Šve)           116
  10. Stefano Gross (ITA)            92
  28. IVICA KOSTELIĆ (HRV)           18
  31. FILIP ZUBČIĆ (HRV)             16

Tiejk druge vožnje:

18.57 -
Marcel Hirscher opet je potukao konkrenciju! Austrijanac je s 81 stotinkom prednosti došao do trećeg slavlja na Sljemenu. Filip Zubčić završio je na 15. mjestu, a Ivica Kostelić na 18.

Mattias Hargin nije uspio prestići Neureuthera, tek je treći!

Chodounsky je bio predodređen za senzaciju dana, ali na kraju je odustao...

Felix Neureuther je preuzeo prvo mjesto s 23 stotinke prednosti ispred Becka. U startnoj kućici su još samo tri skijaša...

Niti Dopfer nije uhvatio Becka. Štoviše, tek je treći...

Rus Horošilov napravio je ogromnu pogrešku pred samim ciljem i na kraju završio iza Becka!

Sebastian-Foss Solevaag briljantno je odradio drugi lauf i preuzeo prvo mjesto!



Francuz nije dugo uživao kao vodeći, smijenio ga je novi Šveđanin. Axel Beck trenutačno je zasjeo na vrh.

Konačno smjena na vrhu - Jean-Baptiste Grange prešišao je Šveđane.

Moram biti zadovoljan, meni je svaki bod dragocjen. Nadam se da ovo nije moj posljednji nastup na Sljemenu. Moja obitelj sve je postigla borbom i mi ne odustajemo... - rekao je Ivica Kostelić.

Jako zadovoljan sam, ipak sam uzeo prve slalomske bodove pred najboljom publikom na svijetu! Cijeli početak sezone je fenomenalan. Prvi lauf sam odradio sjajno, puno sam riskirao i na kraju mi se isplatilo. - Drugi je bio OK, iako sam ovaj posljednji dio mogao i bolje odraditi - rekao je Filip Zubčić.

Na vrhu su dva Šveđanina - Byggmar i Lahdenperae.

Filip Zubčić je imao najbolja prva dva prolaza, ali na kraju je završio na drugom mjestu s 26 stotinki zaostaka.

Ivica Kostelić završio na trećem mjestu s 1,31 sekundom zaostatka. Imao je najbolje prolazno vrijeme na prvom prolazu, ali jedna greška ga je potpuno izbacila iz ritma...

Missillier je bio na korak od prvog mjesta, ali je pao pred samim ciljem.

Francuz Muffat-Jeandet iznenadio je sjajnim drugim laufom i preuzeo prvo mjesto.

Andre Myhrer s uvjerljivom prednošću zasjeo je na prvo mjesto.

Linus Strasser se spustio niz sljemensku stazu i otvorio drugi lauf!

PRVA VOŽNJA

17.06 -
Nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, gdje se u utorak okupilo oko 15.000 gledatelja, u vodstvu je austrijski skijaš Marcel Hirscher, a drugu vožnju izborili su Filip Zubčić i Ivica Kostelić.

Zubčić, koji je imao startni broj 57, je dobrom vožnjom stigao do 22. mjesta (+2.34), a bivši osvajač Svjetskog kupa i četverostruki olimpijski viceprvak Ivica Kostelić završio je na 24. poziciji (+2.40).

Hrvatska je imala šest predstavnika. Uz Zubčića i Kostelića, koji su bili među 30 najboljih koji idu u drugu utrku, Natko Zrnčić Dim je završio na 39. mjestu (+4.01), Elias Kolega je bio 48. (+5.49), Istok Rodeš na 49. poziciji (+5.85), dok Matej Vidović nije završio prvu vožnju, kao niti još 30 skijaša.

Druga vožnja na rasporedu je u 18,10 sati.

Rezultati prve vožnje;
   1. Marcel Hirscher (Aut)         57.26  
   2. Mattias Hargin (Šve)          +0.77
   3. David Chodounsky (SAD)        +0.79
   4. Felix Neureuther (Nje)        +0.87
   5. Fritz Dopfer (Nje)            +0.89
   6. Aleksander Horošilov (Rus)    +0.99
   7. Stefano Gross (Ita)           +1.19
   8. Sebastian Foss Solevaag (Nor) +1.22
   9. Daniel Yule (Švi)             +1.31
   10. Henrik Kristoffersen (Nor)   +1.38
   22. FILIP ZUBČIĆ (HRV)           +2.34
   24. IVICA KOSTELIĆ (HRV)         +2.40
   39. NATKO ZRNČIĆ DIM (HRV)       +4.01
   48. ELIAS KOLEGA (HRV)           +5.49
   49. ISTOK RODEŠ (HRV)            +5.85
       MATEJ VIDOVIĆ (HRV) nije završio utrku



Izjave:

- Drugoplasirani nakon prve vožnje Šveđanin Mattias Hargin (+0.77):

"Staza je teška, teža negoli sam mislio. Atmosfera je, kao i obično, sjajna, a mislim da će u drugoj vožnji biti još bolja".

- Treći nakon prve vožnje Amerikanac David Chodounsky (+0.79):

"Nadao sam se dobrom nastupu, ali ovo je bilo iznad svih očekivanja. Doista sam zadovoljan kako sam odradio prvu utrku. Nikome danas nije lako skijati, posebno mojim kolegama iz američke reprezentacije, nakon što su jučer dva američka skijaša poginula na treningu u Austriji kad se na njih sručila lavina. To je velika tragedija".

- Četvrti nakon prve vožnje Nijemac Felix Neureuther (+0.87):

"Nekako sam se loše osjećao, nisam mogao uhvatiti ritam i nisam zadovoljan prvim laufom. Staza je sjajna, ali teška i ledena.

- Peti nakon prve vožnje Nijemac Fritz Dopfer (+0.89):

Zrnčić-Dim: Jako sam sretan svojom vožnjom

Natko Zrnčić-Dim ni ovoga puta nije uspio izboriti mjesto među 30 najboljih u prvoj vožnji sljemenskog slaloma, ali je bio i više nego zadovoljan svojim prvim ovosezonskim slalomskim nastupom u Svjetskom kupu.

I kad je bio u najboljim slalomskim izdanjima, Natko Zrnčić-Dim nije imao sreće sa Sljemenom. U utorak je vozio svoj prvi ovosezonski slalom u Svjetskom kupu i još jednom promašio plasman u drugu vožnju, ovoga puta za samo 70 stotinki.

"Mislim da sam se na gornjem dijelu solidno odskijao. Imao sam dobar osjećaj, ali nisam znao koliko je to brzo. Prolazi u gornjem dijelu su bili dobri, ali nisam izdržao do kraja. Jedna pogreška na ulazu u slalomsku livadu i jedna na sredini ciljne strmine su me vjerojatno koštale ulaska u drugu vožnju", rekao je Natko Zrnčić-Dim koji je osvojio 39. mjesto u prvoj vožnji sa zaostatkom od četiri sekunde i jedne stotinke za Hirscherom i na kraju bio vrlo zadovoljan.

"Jako sam sretan s današnjom vožnjom i rezultatom. Očekivao sam solidan rezultat, a to nije morao biti ulazak u drugu vožnju. Mislim da mogu biti zadovoljan s četiri sekunde zaostatka za prvim i samo 70 stotinki do ulaska u drugu vožnju. To je dobar nagovještaj za Vail, ali prvenstveno za Wengen u kojem vozim alpsku kombinaciju, u kojoj mi treba i dobar spust i dobar slalom".

Zrnčić-Dim će prema Wengenu krenuti već u srijedu.

"Tamo me prvo čekaju utrke spusta za Europski kup, a onda cijeli program Svjetskog kupa."

Iako je i sam mogao biti među 30 najboljih, Zrnčić-Dim je bio iznimno sretan zbog rezultata Ivice Kostelića, a posebno zbog 22. vremena prve vožnje Filipa Zubčića.

"Što nas je više unutra, više će nas moći startati. Mi smo jedna mala reprezentacija, u kojoj jedni drugima želimo dobro i sreću. Samim time što je Filip ušao u drugu vožnju, ako uzme bodove, a ja se nadam da hoće, otvara mjesto i nama drugima."

Do cilja prve vožnje stigla su još dvojica hrvatskih reprezentativaca, 18-godišnjaci Elias Kolega i Istok Rodeš. Kolega je bio 47., a Rodeš 48. Kolega je bio brži za 36 stotinki i za Hirscherom zaostao 5 sekundii i 49 stotinki.

"Ne mogu reći da sam najzadovoljniji svojom vožnjom. Nije bilo loše, ali ima tu još dosta prostora za napredak. No, sa 18 godina, za prvi nastup u Svjetskom kupu je bilo OK. Ako ne ove, ali sljedeće godine, ako dobijem još koju priliku, može to još biti i puno bolje", rekao je Kolega koji je prvi put imao priliku čuti "huk sa Sljemena".

"Prije starta pokušavam ne previše razmišljati, zaboravim sve oko sebe. Fokusiram se na vožnju, a sve ostalo je sporedno. Osjećao sam se jednako cijelu stazu. Na zadnjoj vendi sam čuo huk navijača, ali nisam o tome previše razmišljao."



16.38
- Nakon što je 50 od 82 prijavljena skijaša odvozilo prvu vožnju slaloma u vodstvu je Austrijanac Marcel Hirscher, dok je Ivica Kostelić na 23. mjestu (+2.40).

Samo je šest skijaša završilo prvu vožnju s vremenskim razmacima unutar jedne sekunde. Drugi je Šveđanin Mattias Hargin (+0.77), a na trećem mjestu nalazi se Amerikanac David Chodounsky (+0.79), koji je sve iznenadio odličnim nastupom.

- Osjećao sam se kao Bambi na ledu. U ovom trenutku to je moja realnost. Nadam se da će vožnja biti dovoljna za ulazak u prvih 30. U ovom se trenutku moram zadovoljavati s malim ciljevima, izjavio je Ivica nakon što je završio prvu vožnju.

Ništa vedrije nije opisao ni svoju skijašku budućnost.

- Glupo mi je više govoriti o 15 operacija koje sam imao na koljenu. Nadam se da ću sezonu završiti među 30 najboljih u slalomu. O tome će ovisiti odluka o mojoj skijaškoj budućnosti.

Prvih 30 skijaša odvezlo je prvu vožnju. Ivica Kostelić je na 22. mjestu

Amerikanac Chodounsky senzacionalno je stigao do trećeg mjesta. Ivica je trenutno na 20. mjestu.

Na Sljemenu više od 15 tisuća gledatelja

Utrku muškog slaloma za Svjetski skijaški kup prati više od 15 tisuća gledatelja, a neki i dalje pristižu. Među njima je bio i premijer Zoran Milanović u društvu zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandre Švaljek i ministra zdravstva Siniše Varge, te brojnih drugih uglednih osoba iz političkog, kulturnog, gospodarskog, sportskog i javnog života Hrvatske.

Premijer Milanović nije želio davati izjave za medije, a predsjednik Republike Ivo Josipović iako najavljen nije se pojavio do početka utrke.

Uoči početka utrke održana je minuta šutnje za dvojicu američkih skijaša koji su jučer poginuli u lavini u Austriji, američka zastava u ciljnoj ravnini spuštena je na pola koplja, a američki skijaši oko ruku nosili su crne trake u znak žalosti.

Utrka muškog slaloma prenosi se u okviru Eurovizije u 25 zemalja, te na Eurosportu Europa i Azija.

Utrku prati 538 akreditiranih novinara i fotoreportera od kojih 203 strana.

Gledatelji zdušno bodre sve skijaše, a najviše naravno Hrvatske, među kojima posebice, najboljeg hrvatskog slalomaša Ivicu Kostelića.

15.48 - Ivica Kostelić za vodećim Hirscherom zakasnio je dvije sekunde i 40 stotinki. Najbolji hrvatski skijaš je na 16. mjestu. Odmah nakon prve vožnje Ivica Kostelić je rekao:

- Nisam baš zadovoljan. Staza je dosta skliska, no kako meni tako i drugima. Atmosfera je standardno fantastična.

Nakon prvih petnaest skijaša prvi je Hirscher, drugi je Hargin, a treći Neureuther...

Francuz Grange, pobjednik iz 2009., gornji dio staze je odradio sjajno, ali je u donjem djelu podbacio. Stigao je osmi

Rus Horošilov svojom energičnom vožnjom podigao je Sljeme na noge. No, više od petog mjesta nije mogao

Pobjednik iz 2011. godine Šveđanin Myhrer ima najveći zaostatak za Austrijancem

Vodeći slalomaš svijet Nijemac Neureuther je sporiji od Hirschera 87 stotinki

Norvežanina Kristoffersena je oprezna vožnja koštala velikog zaostatka. Kasnio je gotovo sekundu i pol

Nijemac Dopfer ima veliki zaostatak za Hirscherom - 89 stotinki!

Šveđanin Hargin bio je mnogo oprezniji od austrijskog dvojca, no nije dostigao vrijeme Hirschera. Austrijanac je bio brži 27 stotinki

Austrijanac Mario Matt je izletio već nakon nekoliko vrata.

JL, H, R. Radica
FOTO: GORAN MEHKEK / CROPIX

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>































[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/hirscher-treci-put-zaredom-slavio-na-sljemenu-zubcic-15-kostelic-18-259040 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a871853eec466bf13f0dbc72bc03ffa3230af753 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hirscher+tre%C4%87i+put+zaredom+slavio+na+Sljemenu%2C+Zub%C4%8Di%C4%87+15.%2C+Kosteli%C4%87+18.&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fhirscher-treci-put-zaredom-slavio-na-sljemenu-zubcic-15-kostelic-18-259040 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fhirscher-treci-put-zaredom-slavio-na-sljemenu-zubcic-15-kostelic-18-259040 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Marcel Hirscher [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => svjetski kup u zagrebu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ostalosvjetski kup u zagrebu

Hirscher treći put zaredom slavio na Sljemenu, Zubčić 15., Kostelić 18.

Piše PSD.
6. siječnja 2015. - 21:26
DRUGA VOŽNJA

20.26 -
Austrijanac Marcel Hirscher potvrdio je svoju dominaciju na sljemenskoj stazi i po treći put za redom (2013. i 2013., a 2014. godine se nije skijalo zbog manjak snijega) odnio je titulu "Snježnog kralja" sa zagrebačke gore pred više od petnaestak tisuća gledatelja.

Hirscher je dominantno odvozio utrke na Sljemenu, ni sa 81 stotinkom prednosti na kraju slavio ispred Nijemca Felixa Neureuthera, dok je treće mjesto na postolju zauzeo Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag. Ovom pobjedom Hirscher je postao najuspješniji austrijski slalomaš s 15 pobjeda.

- Doista nevjerojatno, pobijedio sam treći put za redom i to je sjajno - rekao je Hirscher.

Hrvatski reprezentativac Filip Zubčić osvojio bodove u slalomu i to na svojoj domaćoj stazi, ostvario najbolji rezultat...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 20:43