StoryEditorOCM
Ostalopod jedrima

Fantele na trećem mjestu nakon šest regata u klasi 49er na predolimpijskoj regati u Marseilleu

Piše Sport SD
12. srpnja 2023. - 20:47

Braća Šime i Mihovil Fantela nalaze se na 3. mjestu nakon šest odjedrenih regata u klasi 49er na predolimpijskoj regati u Marseilleu. Rezultati svih posada su prilično šaroliki, praktički se nitko nije izdvojio, a braća su u srijedu upisala 8, 13 i 5 za ukupno 30 negativnih bodova. Vodeći su Novozelanđani Isaac McHardie i Williams McKenzie sa 27, a toliko imaju i drugoplasirani Švicarci Sebastien Schneiter i Arno de Planta. Iza naše posade su Nizozemci Bart Lambriex i Florid van de Werken sa 31, pa Francuzi Erwan Fischer i Pequin Clement sa 32… Uglavnom, bit će neizvjesno do kraja. 

Klase ILCA 7 i ILCA 6 su u srijedu odmarale nakon što su jedine bile na moru u prva tri dana, a Tonči Stipanović je mogao na miru razmisliti kako je prvi put u dugoj karijeri upisao tri diskvalifikacije. 

- Nikada nisam dvaput diskvalificiran, a kamoli triput – konstatirao je Stipanović. – Malo je do mene, priznajem, a nešto je i do sudaca. Mislim da pretjeruju u rigoroznosti. 

Kako god, ovo mu je dobra škola. Tko bi rekao da se i s 37 godina, u statusu jedriličarske legende, može nešto naučiti? 

Od ostalih naših predstavnika trenutno najbliže plovu za medalje jest Martin Dolenc, koji je nakon 11 regata na 11. mjestu u Formuli Kite, a Palma Čargo je na 12. mjestu na dasci nakon pet utrka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:06