StoryEditorOCM
OstaloIron Igor

Dok je Krovinović bacao Poljud u trans, samo nekoliko metara dalje odvijalo se pravo čudo: Riječani već podnose žalbu

Piše SN
3. ožujka 2024. - 17:42

Ovo što ima splitski odbojkaški superligaš, ova mogućnost koja je povremeno na raspolaganju treneru Fabijanu Čosiću, mogućnost da aktivira najvećeg hrvatskog odbojkaša svih vremena - ili jednog od najvećih, nije to ni bitno - je privilegija. Istinska privilegija u koju su se protekle subote uvjerili i Riječani koji su u prvom krugu Superlige na svom terenu pobijedili Splićane s 23:21 (!) u petom setu. Međutim, tada u splitskom dresu nije bilo Igora Omrčena (43), "junaka" prvih rečenica ovog izvještaja. Sada je "umirovljeni" dugogodišnji reprezentativac igrao. I u pet setova brojao do 38. Toliko je poena donio Splitu, jedan manje od svih suigrača zajedno. U 44. godini života u ligi u kojoj je debitirao - 1996. Da, prije no što je debela većina današnjih superligaških igrača rođena, pišu Sportske novosti.

image
Paun Paunović/Cropix

No, vratimo se mi još malo na subotnje događaje s Poljuda, u neposrednoj blizini stadiona na kojem je Hajduku unutar nekoliko minuta oko završetka ove utakmice Filip Krovinović donio vodstvo i - ispostavit će se - pobjedu protiv Istre. U odbojkaškoj dvorani Sportskog centra je Omrčen dominirao terenom, otvorio sa šest od prvih deset poena Splićana, s dva poena zatvorio drugi set za izjednačenja, upisao četiri zaredom za povratak iz "mrtvih", odnosno minusa 18:20 u četvrtom setu, dok je u odlučujućem petom realizirao vezane napade nakon što je promašajem omogućio Riječanima izjednačenje na 14:14. Ukratko, Igor Omrčen je briljantnu statistiku ukrasio i s onim što Amerikanci zovu "clutch". Povukao je svaki put kad je Split to najviše trebao. Ponavljamo, u 44. godini života u ligi u kojoj je debitirao - 1996.

image
Paun Paunović/Cropix

Nakon poraza (0:3) u Varaždinu 4. prosinca prošle godine, kad je upisao 16 poena, Omrčen sad ima tri vezane pobjede kad zaigra za Split. Također u prosincu je ima 19 poena na Poljudu, gdje je pao Medicinar Trnje (3:0), onda i 27 protiv Varaždina (3:1) prije nepuna dva tjedna, dok se skinuo i u Zadru dva dana kasnije, no nije bilo potrebe (3:1) trošiti ga u toj utakmici.

Sad je Omrčen zaigrao i četvrti put, dok su Riječani nakon utakmice u službeni zapisnik unijeli da će podnijeti žalbu za njegovo igranje temeljem propisa po kojem se u istoj sezoni ne može biti i trener i igrač. S obzirom na grčevitu borbu za ostanak koja se vodi od sedmog do 11. mjesta Superlige odbojkaša, gdje se pet momčadi nalazi u četiri boda, valja se "uhvatiti za svaku slamku", pišu Sportske novosti.

SPLIT - RIJEKA 3:2 (20:25, 25:19, 21:25, 26:24, 16:14)

SPLIT - SC Poljud. Gledatelja 50. Suci: Vedriš i Babić.

SPLIT: Barić 5, Klisović 6, Rožić, Glaurdić 19, Šutić, Matkovac, Nikolovski Dragnić, Mrduljaš, Stančić (L), Omrčen 38, Gudelj, Ćosić 7, Doljanin 2, Sabljić (L).

TRENER: Fabijan Čosić.

RIJEKA: Baić, Pavlović 9, Maglica 4, Banko (L), Banović, Kupsjak 7, Mičetić 25, Dukić 32, Žeželić, Smiljanić 6.

TRENER: Velimir Liverić.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:08