StoryEditorOCM
KošarkaKanonada

Žuti manje gledani nego kažnjeni Hajduk?! Rimac mladima dao tek mrvice, a Zagrepčanima nije pomogao ni igrač-tipfeler

Piše Frane Vulas
15. travnja 2024. - 18:38

Lako se Split obračunao s fenjerašem Boscom na Gripama 113.62. Upisali su ‘žuti‘ i 27 pobjedu u hrvatskom prvenstvu, uz četiri poraza. Po svemu sudeći će s pozicije broj dva ući u doigravanje. Bosco koji će u niži rang je ostao na samo jednoj pobjedi, na katastrofalnom skoru 1-30.

Neatraktivan protivnik, rani termin i slaba forma Splita jednako je rekordno mali broj navijača na tribinama ove sezone. Na koncu je gotovo više publike bilo jučer na utakmici Hajduka kada je stadion na Poljudu zbog kazne bio zatvoren za ‘obične‘ gledatelje. Ta ‘utakmica‘, nadmetanje u gledanosti, je bila neizvjesnija od ove koju smo gledali.
Za momčad trenera Slavena Rimca ovo je bio tek trening. U redovima gostiju igrao je i Roko Lukić, ali nije tipfeler, slovo je viška. Kod domaćina opet nije bilo kapetana Mate Kalajžića. Već na otvaranju susreta poveo je Split 30-7. U 25. minuti mirisalo je na potpunu katastrofu gostiju, semafor je pokazivao 73:33. Sve kasnije je bilo samo odrađivanje posla.

Odlično su prvu četvrtinu otvorili D.J. Funderburk i Lovre Runjić, u drugoj je vukao Shannon Shorter, u trećoj Boris Tišma i Ante Perkušić... Kod mlađahnih gostiju se svidio Matej Akrap. Čudi što u ovakvom susretu u kojem se unaprijed znao pobjednik još i veću minutažu kod domaćina nisu dobili najmlađi igrači Marino Dubravčić, David Pavin i Antonio Klepo. Zadnja četvrtina kada su uz odličnog Perkušića i Kučića odnosno kasnije Runjića bili na parketu bila je ujedno i najzanimljiviji dio utakmice za malobrojne navijače. U 29. minuti pri rezultatu 86:44 u igru je ulazio Shorter, startao je 34-godišnji Amerikanac potom u zadnjoj četvrtini.

Najintrigantnije od svega je bilo to što je Rimac napokon koristio zonsku obranu, što mu baš i nije bio običaj ove sezone na Gripama. Je li to bilo uigravanje za ključni dio sezone, završnicu domaćeg prvenstva?

Split - Bosco 113:62

Split - Dvorana na Gripama.

Gledatelja 100.

Utakmica 31. kola Favbet Premijer lige košarkaša: Split - Bosco 113:62 (33:15, 22:14, 38:17, 20:16).

Suci: Josip Radojković (Split), Karlo Mirčeta i Ante Bralić (obojica Šibenik).

Split: Funderburk (15), Perković, Shorter (16), Sullivan (8), Tišma (13), Runjić (15), Klepo (7), Kučić (8), Perkušić (15), Dubravčić (3), Pavin (5), Ljubičić (8).

Bosco: Bubalo (12), Perić, Kos (2), Dacer (2), Akrap (20), Krapić (2), Petranović (7), Ćosić (2), Lukić (6), Valenti (5), Njegovan (4).

image

Lovre Runjić u akciji
 

Tom Dubravec/Cropix
image

Boris Tišma i Luka Petranović
 

Tom Dubravec/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:06