StoryEditorOCM
Košarkapremijer liga

Zadar u Zaboku bez važnih igrača došao do pobjede i ponovno zasjeo na čelo prvenstva

Piše Ivica Gjergja
15. siječnja 2024. - 21:55

Različitim su raspoloženjima oba kluba ušli u utakmicu, dok je Zabok u naletu nakon što je pobijedio Cibonu pod Tornjem igra dobro i sada doma, Zadar je načet ozljedama i u jakom je ritmu utakmica svaka tri dana igra jednu. U ovoj protiv Zaboka će im nedostajati kapetan Marko Ramljak i mladi Klarica, a Luka Božić je u sastavu ali nije ulazio u igru, kažu da je načet i Mazalin.

Sam početak susreta pripao je domaćoj ekipi, a otvorili su je Neal s dvije trice i Cinac jednom te su poveli 9:4 u 6 minuti prve četvrtine, dok su Žganec i Mazalin bili egzekutori Zadra po dva poena. U međuvremenu je Mekić promašio tricu. Nakon toga nadigravaju se Neal i Mazalin. Neumoljiv je Cinac opet pogađa tricu, a uzvraća Mekić za 18:11 u osmoj minuti.

Trener Zadra traži minutu odmora, da bi Mazalin postigao koš nakon što je uhvatio loptu u napadačkom skoku Mekić, koji zabija dvije trice za smanjenje vodstvo domaći na 24:21, te s tim rezultatom završava prva četvrtina. I u drugoj dionici Neal nastavlja solo partituru, da bi se Zadar posložio i Žganec, a prije njega Vujačić, Davis i Makić su rezultatski otišli na 36:38, što je prvo Zadrovo vodstvo, minuta je 18-ta. Vodstvo je potvrdio Mazalin nakon asistencije Mekića (38:41) za kraj poluvremena.

U početku trećeg perioda „raspad“ Zaboka najavio je Lakić tricom, a slijedili su ga Mazalin, Mekić i učinili su 10:0, za visokih 38:48 u 25. minuti igre. Sve Zadru ide od ruke pa Dario Drežnjak stavlja tri trice i dvije dvice, a također Mazalin dva poena za povećanje vodstva na 25 razlike (38:63) pri samom kraju trećeg dijela.

Sve što su Zabočani pokušali, nisu uspjeli, dovoljno je reći da nisu postigli koša u ovom dijelu igre, a Zadar je bio izuzetno efikasan, postigavši ukupno 22 koša u ovoj četvrtini. Mirnom pametnom i staloženom igrom Zadar održava rezultatsku razliku u posljednjoj dionici te završava susret u svom stilu pobjedom, a prve poene je okusio i mladi Vice Grbić. Najbolji igrač kod Zaboka bio je Neal Ralphael s 18, a kod Zadra Lovro Mazalin s 20 poena.

Favbet Premijer Liga 16. kolo

ZABOK – ZADAR 58:79 (24:21, 14:20, 0:22, 20:16)

ZABOK – Gradska dvorana. Suci: Josip Jurčević, Roko Hordov i Dino Vukušić.

ZABOK: Nael 18, Cinac 14, Savić 3, Črnjević, Buljević, Sikirić, Tomić, Šustić 7, Antonić 2, Rebić 9, Borovčak 3, Cvitanović 2.

ZADAR: Davis 4, Žganec 7, Mazalin 20, Lakić 11, Mekić 12, Vujačić 5, Jambrović 4, Drežnjak 14, Grbić 2, Božić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:34