StoryEditorOCM
Košarkaprvo pojačanje

Sportski direktor bacio se na posao, Žuti jači za Jordana: ‘Brzo smo se dogovorili‘

5. lipnja 2024. - 07:02

Samo dva dana nakon završetka prošle sezone, Košarkaški klub Split je već predstavio prvo pojačanje za novu - Antonio Jordano (25) novi je igrač “žutih”.

Poslije dramatične finalne serije za prvaka Favbet Premijer lige, gdje su u okršajima sa Zadrom ostali bez naslova kao i lani, KK Split se već potpuno okrenuo novoj sezoni. Prvi korak je već napravljen, predstavili su “žuti” prvo pojačanje za novu sezonu, na Gripe je stigao Jordano. Povremeni hrvatski reprezentativac Jordano igra na poziciji beka, a najveći je trag ostavio u Zadru. Prošlu sezonu Jordano je igrao u mađarskom Falco Szombathelyju s kojim je osvojio i naslov prvaka.

Potpisao je Jordano dvogodišnji ugovor sa Splitom.

image

Antonio Jordano

Luka Gerlanc/Cropix

- Drago mi je što smo se KK Split i ja brzo dogovorili. Sretan sam što dolazim u klub koji ima bogatu košarkašku povijest i tradiciju iz kojeg su potekli mnogi poznati košarkaši. Veselim se novoj košarkaškoj sezoni u dresu Splita i trudit ću se doprinijeti momčadi kako bismo ostvarili što bolji rezultat - rekao je Jordano za službenu stranicu kluba. Nosit će žuti dres s brojem 5.

Rimac ga vodio u Cedeviti

Jordano je rođen u veljači 1999. godine u Rijeci. Počeo se košarkom baviti u Torpedu (kasnije Kvarner 2010). Tu su ga primijetili iz Cedevite. Zagrebački klub ga je doveo, pa potom posuđivao Mladosti i Zaboku. Potom je otišao u Vrijednosnice Osijek. Pravu afirmaciju ipak je dočekao u Zadru. Iz kluba s Višnjika je otišao sredinom prošle sezone kada je klub tada upao u financijske probleme, a igrač dobio zanimljivu ponudu francuskog drugoligaša Chalona.

S dvije pobjede u prve tri utakmice finalne serije s braniteljem naslova Zadrom, košarkaši Splita došli su na korak od osvajanja prvog naslova prvaka Hrvatske poslije 2003. godine, p(r)obudili su nadu. No, u preostala dva susreta finalne serije “žuti” su uvjerljivo poraženi pa se trofejna suša nastavila. Međutim, već i tijekom sezone sportski direktor Teo Čizmić bacio se na posao oko slaganja momčadi za novu sezonu.

image

Antonio Jordano i kolega iz reprezentacije Danko Branković svojevremeno na susretu Zadra i Mege

Luka Gerlanc/Cropix

Na stalnim je bio putovanjima, odradio je mnoge razgovore, a dovođenje Jordana je prvi konkretan potez u slaganju rostera za sezonu 2024/25. Baš je Jordano bio jedan od ključnih igrača Zadra na putu do osvajanja naslova prvaka 2021. godine kada je momčad s Višnjika bila u finalu također bolja od Splita, ali i pobjede u finalu kupa također kontra “žutih”. Trener Splita Slaven Rimac je Jordana već vodio u Cedeviti.

- Dolazak Jordana i rano potpisivanje ugovora pokazuje s kakvim pristupom ulazimo u novu sezonu. Antonio će nam donijeti puno toga dobroga, u to smo sigurni - kazao je Čizmić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 12:18