StoryEditorOCM
KošarkaZazivali smjenu

‘Prepolovljena‘ Cibona slavila na Gripama, očajnom Splitu navijači skandirali: ‘Ovo je dosadno‘

30. listopada 2023. - 21:50

U utakmici koja sigurno neće biti prikazivana kao reklama za košarku Split je u šestom kolu domaćeg prvenstva upisao i prvi poraz, osjetno oslabljena Cibona slavila je na Gripama. ‘Vukovi‘ su došli do velike pobjede iako su u rotaciji imali samo šestoricu igrača.

Bio je to pravi festival nevjerojatnih pogrešaka, izgubljenih lopti, promašenih otvorenih šuteva... Kao da su se momčadi pokušavale natjecati u tome, a ne u postizanju poena. Briljantan ulazak u utakmicu imao je Perković, zabio je tri trice u prve četiri minute, prvih 11 poena svoje momčadi, ali on je kod Splita bio izuzetak od pravila.

Zbog financijskih problema, dugova i blokade zagrebačka momčad je u grad pod Marjanom stigla s devetoricom igrača, od kojih samo petoricom seniora (igrači koji su stigli ljetos ne mogu se registrirati za domaće prvenstvo), a i momčad je službeno vodio pomoćnik Bariša Krasić (osim na time outu, tada bi uskakao prvi trener Jakša Vulić, također stigao prije sezone). No, i s takvom ‘prepolovljenom‘ Cibonom Split se mučio, iako je to općenito bilo mučenje za gledatelje te je na kraju i pokleknuo. Početkom zadnje četvrtine u jednom je trenutku krenulo navijačko skandiranje.

- Ooooovo je dosadno!

A baš rijetko kada publika na Gripama na taj način izražava nezadovoljstvo. Doduše, nisu bili kompletni ni ‘žuti‘. Nedostajali su Gnjidić i Ljubičić bez kojih nije bilo kreacije niti unutarnje igre, osjetilo se da se Kalajžić tek vratio poslije ozljede, a opet na utakmicu nisu stigli Shelton, Stevenson i Funderburk. Američko-kanadski trojac koji bi trebao raditi razliku u prvom poluvremenu imao je kombinirano dva ubačaja iz igre i sedam postignutih poena.

U zadnjoj sekundi napada Vuković je na dvije minute i 24 sekunde do kraja susreta zakucao za 51:58 za goste. Jedan od najžešćih navijača ‘žutih‘, dugogodišnji pretplatnik Šera se u tom trenutku ‘pokupio‘ iz dvorane. Valjda je čovjeku ‘pala roleta‘. U idućem napadu Split je kod izvođenja lopte iz outa izgubio loptu, pa je Aranitović na drugoj strani povisio na plus plus devet za ‘‘vukove‘ i za nemoćni Split tu je bio kraj.

Borili su se ‘žuti‘ cijeli susret, ali ovo je bilo baš teško gledljivo. Pred kraj susreta bilo je i zazivanja odlaska trenera Slavena Rimca od strane pojedinaca u publici. Igrači su na kraju u svlačionicu ispraćeni pogrdnim povicima, jedino se skandiralo Perkoviću koji je imao double double učinak od 20 poena i 10 skokova.

Split – Cibona 57:63

Split – Dvorana na Gripama. Gledatelja 600. Utakmica 6. kola Favbet Premijer lige košarkaša:

Split – Cibona 57:63 (17:20, 13:15, 14:11, 13:17).

Suci: Tomislav Vovk (Slavonski Brod), Marko Stanković (Rijeka) i Krešimir Katić (Slavonski Brod).

Split: Funderburk (4), Perković (20), Stevenson (5), Kalajžić (3), Tišma (6), Runjić (4), Klepo, Vuko (8), Perkušić, Shelton (7), Dubravčić, Pavin.

Cibona: Vuković (11), Radovčić (15), Perasović (5), Majcunić (14), Pavković (4), Crnogorac, Aranitović (14), Ferderber, Bandov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 13:31