StoryEditorOCM
Košarkadobra vijest

Pojačali se: Povratak Amerikanca Juana Davisa u Zadar

Piše Dražen Žura
5. prosinca 2023. - 19:38

Dolaskom Roka Stipčevića koji je nedavno izabran za predsjednika Nadzornog odbora KK Zadar, ispunila se i dugo iščekivana želja trenera Danijela Jusupa. Iz kluba su javili iznimnu vijest, o angažmanu Juana Davisa!

„Nakon što je prošle sezone osvojio naslova prvaka Hrvatske te igrao bitnu ulogu kao član momčadi koja je osigurala doigravanje AdmiralBet ABA lige, Juan Davis vratio se u redove aktualnog prvaka Hrvatske! 27-godišnji Amerikanac pokriva pozicije krila te je visok 203 centimetra. Lani je u okvirima AdmiralBet ABA lige ubacivao 8.7 poena uz gotovo 4 skoka po utakmici, a najbolju utakmicu odigrao je protiv Partizana Mozzart Bet kada je pogodio 22 koša uz 8 uhvaćenih skokova”.

I tako, spomenute reference su Davisa vratile u klub koji mu je u srcu, jer je od zadnje utakmice u zadarskom dresu mirovao i strpljivo čekao da se raspetlja čvor oko njegovog povratka u Zadar. Ne treba sumnjati kako je Davis radio na tjelesnoj pripremi i zbog same činjenice da dolazi u sustav kojeg dobro poznaje jer je veliki broj suigrača od lanjske sezone ostao vjeran Zadru. Dolaskom Davisa, prirodno je za očekivati i revidiranje ciljeva u AdmiralBET ABA ligi, odnosno, borba za ostanak više nije primarna priča.

Jer, Zadar je na polovičnom omjeru, pet pobjeda i pet poraza, uz činjenicu kako su čak sedam utakmica igrali izvan Višnjika i ostvarili dvije pobjede. Zaustavili su Krku i Cedevita Olimpiju, koji će morati u Krešin dom, uz njih još i Mega i SC Derby, pa Split. Sve to kazuje u prilog kako je dovođenjem Davisa za očekivati daljnji rezultatski iskorak koji bi u konačnici trebao značiti izlazak na na europsku pozornicu, uvrštenje u Eurocup!

Istodobno, iz kluba, navodno, na vlastiti zahtjev odlazi Ivan Njegovan, dok će se pitanje ostanka Petra Vujačića rasplesti i idućih nekoliko dana. Kruži priča, kako bi umjesto njega mogao uskočiti Amerikanac na poziciji razigravača i onda bi se proračun za momčad Zadra, što krpa i konaca, mogao zaokružiti na milijun eura!?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:47