StoryEditorOCM
Košarkaput u pustinju

Nevjerojatna vijest sada je službena! Split i Zadar će u sljedećoj sezoni igrati protiv Dubaija, ‘šeici‘ ulaze u ligu...

Piše Sport SD
24. svibnja 2024. - 17:11

Ono o čemu se naveliko pričalo konačno je dobilo i službenu potvrdu. Vodstvo Admiral Bet ABA lige objavilo je kako će od sljedeće godine u ligi nastupati i klub iz Dubaija.

- Prema odlukama Skupštine ABA lige i nakon usvajanja sporazuma od strane dioničara, potpisan je višegodišnji ugovor između Košarkaškog kluba Dubai i ABA lige. Stoga su definirani svi ključni elementi buduće  suradnje, počevši od sudjelovanja BC Dubai u AdmiralBet ABA ligi od sezone 2024/25, stoji na službenim stranicama natjecanja.

Gdje će se igrati, kako i kada još se treba definirati, ali ‘šeici‘ dolaze. Direktor lige Dubravko Kmetović je kazao kako je pridruživanje Dubaija ABA ligi velika i posebna stvar.

- Predstavlja viziju koju su klubovi ABA lige prepoznali kao idealnu priliku za ostvarenje dva cilja. Prvi je povećati kvalitetu natjecanja, a drugi otvoriti vrata novom tržištu što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generira profitabilnije operacije za dobrobit svojih dioničara - kazao je Kmetović.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Predsjednik kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdul Seid Al Nabodah rekao je kako je oduševljen ulaskom kluba iz Dubaija u ABA ligu.

- S nestrpljenjem očekujemo utakmice u Coca-Cola Areni u Dubaiju, gdje će ljubitelji košarke moći uživati u vrhunskom iskustvu - poručio je.

Više informacija o ovom projektu bit će na službenoj press konferenciji koja će se održati u utorak, 28. svibnja u Beogradu.

image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 02:27