StoryEditorOCM

Marcusu Smartu po treći put u zadnjih pet sezona nagrada za najborbenijeg igrača

Piše Hina
4. svibnja 2023. - 20:41

Košarkaš Boston Celticsa Marcus Smart dobitnik je nagrade koji NBA liga dodjeljuje najborbenijem košarkašu, objavljeno je u četvrtak.

Tako je 29-godišnji razigravač Celticsa drugu godinu zaredom osvojio ovu nagradu, a treći put u posljednjih pet sezona.

NBA liga od 2016. prati takozvane statističke podatke o borbenosti, koji uključuju odbijene lopte, osvajanje tzv. "ničijih lopti", izborene osobne pogreške suparnika u napadu, postavljene blokove koji su doveli do postizanja koševa, ometanje suparnika pri šutu i sprečavanje napadačkih skokova suparnika.

Smart, koji je prošle sezone osvojio i nagradu za najboljeg obrambenog igrača, u ovoj je sezoni imao prosjek od 11,5 koševa, 6,3 asistencija, 3.1 skok i 1,5 ukradenu loptu, a nastupio je u 61 utakmici.

"Njegova energičnost, požrtvovnost koju iskazuje za svoje suigrače, beskompromisan trud i natjecateljski duh ne mogu se vidjeti u uobičajenim statističkim podacima. No, ti su elementi bili ključni da Boston završi osnovni dio sezone s drugim najboljim učinkom u ligi (57-27) i pomogli su Smartu da po treći put osvoji nagradu za borbenost", stoji u priopćenju NBA lige.

Drugo mjesto u ovom izboru osvojio je Draymond Green iz Golden State Warriorsa, a treći je bio Aaron Nesmith iz Indiana Pacersa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 00:33